BiH
0

Reprezentativci BiH u sjedećoj odbojci kod ministra Novića

Sarajevo-x.com
Ministar civilnih poslova BiH Sredoje Nović i zamjenik ministra Senad Šepić razgovarali su danas u Sarajevu sa članovima reprezentacije Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci.

Čestitajući odbojkašima osvajanje zlatne medalje na proteklom evropskom prvenstvu, ministar Nović istakao je da Ministarstvo prati i cijeni sve njihove uspjehe te da je, u okviru nadležnosti i finansijskih mogućnosti, pomagalo rad ovih izuzetnih sportista. Ministar je podsjetio da je u protekle dvije godine reprezentaciji kroz sredstva iz grantova Ministarstva dodjeljeno po 15 hiljada maraka i najavio da će za najnovije uspjehe biti nagrađeni sa dodatnih 20 hiljada maraka.

Zamjenik ministra civilnih poslova Senad Šepić rekao je da će Ministarstvo nastojati da ostvari što bolju saradnju sa sportistima za šta je, donošenjem Zakona o sportu i izradom Strategije razvoja sporta u BiH, stvoren i zakonski okvir.

Kapiten reprezentacije BiH u sjedećoj odbojci Sabahudin Delalić istakao je da je današnji prijem veliko priznanje reprezentativcima jer je ovo prvi put da neko u institucijama BiH njihove rezultate prepozna i pozdravi.

Predstavnici Ministarstva civilnih poslova upoznali su zlatne odbojkaše da će od ove godine biti uspostavljene državne nagrade za sport te izrazili očekivanje da će članovi bh reprezentacije u sjedećoj odbojci biti među nagrađenima.