Sarajevsko naselje Grbavica
0
Renzo Piano odobrio obnovu mosta Ars Aevi
Komentari (24)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
... arhiTETKA svjetskog glasa a most vec trazi da se popravi. lud zbunjenoga ili je (j)opet neko lovu spremio u svoj dzep. uzmite most na Skenderiji (Ajfelov) i koliko je puta popravljan. uzmite u obzir i materijale od kojih su izgradjeni. bez rijeci i komentara. Aferim beze.
Više mi liči na proekat VK tesara. kakav je to pješački most koji se mora rekonstrusati svako 5 godina..
ja se nesto ne razumijem u arhitekturu ali \"sulk\" je to veoma dobro objasnio \"profesore, profesore, ne znam ja sta si ti ocekivao da bude na ovom mostu, mozda lavovi, grifoni, karijatide, pa da se tebi to svidi i da kazes \"vid jes ovo ljepo\" mozda bi ti i vidio nesto da se zagledas u proporcije, odnose horizontala i vertikala i lakocu konstrukcije\" svaka cast kralju, jedini smislen komentar.
Renzo Piano je jedan od najvecih arhitekti svih vremena.....cijenim sav njegov rad i sviđa mi se što je ovaj most drugačiji od ostalih...i što je njegov i naš u isto vrijeme :D
pa jagme se ljudi da rade za njega, da suradjuju s njim, da projektuje za njih, ali ne, u sarajevu je on papak obicni. jeste li ikada culi za izvodjaca radova? a ovaj most i ne bi trebao biti neka megalomanska gradjevina obzirom na svoju lokaciju, ali ocito su nam trebali grifoni i djidje razne da nam most bude zabavan i divan. fino vi u kanu ili na splav i da vas rijeka nosi, daleko, daleeeeko odavde...
Renzo Piano je i clan Akademije nauka BiH. Veliki arhitekt, stvaralac... Ali \'ta ce Renco, papak jedan, on ce nama most pravit... (nema gore nadmenosti od nadmenosti neznalice i papka)
@ D: svaka cast na komentaru, sve si im rekao u drugoj recenici ;-)
profesore, profesore, ne znam ja sta si ti ocekivao da bude na ovom mostu, mozda lavovi, grifoni, karijatide, pa da se tebi to svidi i da kazes \"vid jes ovo ljepo\" mozda bi ti i vidio nesto da se zagledas u proporcije, odnose horizontala i vertikala i lakocu konstrukcije
Pa za 280 000 koje se utrose za rekonstrukciju mogu izgraditi jos jedan most od betona ! I arhitekta je uvjetovao da se koristi drvena konstrukcija ! Aferim ! To ga dodje kao domacin u tvojoj kuci!
Pvo bi i moj pokojni đed znao napraviti...
nisam iz sarajeva i nisam prelazi prekog ovog mosta ali gledajući ovu sliku, stvarno ne vidim po čemu bi to ovaj most trebao biti poseban. samo zato sto ga je projektovao slavni arhitekta? pa valjda treba objektivno reći je li nešto lijepo ili arhitektonski i estetski posebno a ne proglašavati nešto remek djelom samo zbog imena arhitekta. ponavljam da na mostu nikad nisam bio, možda i griješim ali ovo što se vidi na ovoj slici nije ništa vrijedno priče.
u tekstu ni rijeci ko je odgovoran za izvodjacki promasaj kod ovog mosta.most nakon 5 godina zreo za rusenje.tuzno kako su odgovorne vlasti nesposobne. most nije uradjen sa statiscko-dinamcke strane kako treba, nestabilan je u pogledu oscilacija, sto je bitno za pjesacke mostove.vjerovatno ni mjerenja za vibracije nisu radjena.a o odrzavanju ni da ne govorim.inace i kvalitet rada,onog zanatskog je vise nego skroman.
vama seljacniama ne treba ni to! Vi nemate pojma ko je Renzo Piano, stanovnici MNOGO MNOGO vecih gradova od sarajeva zele da im on napravi nesto u gradi, bilo sta, samo da ima njegovo ime na tome! Ali Sarajlije su iznad tih ljudi, sta vas briga ko je Renzo, kad vi nemate nista!
@ patriot @ argentaria Pa vas dvoje ste apsolutno ne edukovani, jel vam jasno ko je renzo, ocito nije, i cuj kakvo vam je to pitanje od kada arhitekte projektuju mostove....hahhahahha.....koji je to odraz sranja od vaseg znanja...samo cu to reci i ubuduce kad se pojavi neka tema koja o kojoj vi nemate pojma pa nemojte se blamirati i gubiti vrijeme da komentarisete clanak. veliki pozdrav od inzinjera saobracaja i komunijacija
Svaki gradjevinski tehnicar u BiH ce sigurno projektovati bolji i ljepsi most od ovog, ali nama je vazno da je to neki Renzo.