BiH
46

Rekonstruisana fiskulturna sala u Zavodu za djecu sa smetnjama razvoju

Piše: D. Brkić
(Foto: Darko Zabuš/Klix.ba)
Poslije tri mjeseca radova danas je okončana rekonstrukcija fiskulturne sale u Zavodu za odgoj i obrazovanje djece sa smetnjama u psihičkom i tjelesnom razvoju u Tuzli.

Investicija je iznosila 20.000 KM, a novčana sredstva su osigurali Vlada TK, fudbalski reprezentativac BiH Elvir Rahimić i Rotary klub 99 iz Tuzle.

"Fiskulturna sala bila je u potpunosti dotrajala, čak smo razmišljali i o njenom privremenom zatvaranju. Međutim, uz pomoć Vlade TK, Elvira Rahimića i Rotary kluba 99, kao i Rotaracta Tuzla 99, uspjeli smo promijeniti parket, okrečiti i ofarbati dijelove sale i dobiti nove rekvizite", kaže direktor Zavoda Damir Muratović.

Značaj fiskulturne sale za 140 štićenika Zavoda je višestruk. Direktor Muratović napominje kako njima mnogo više znače časovi tjelesnog odgoja nego drugim učenicima, dok će u obnovljenoj sali ubuduće imati kolektivnu gimnastiku i časove za slobodne aktivnosti te rehabilitaciju.

U rekonstruisanoj fiskulturnoj sali danas je odigrana i fudbalska utakmica, a ekipe su sačinjavali štićenici Zavoda i tuzlanski sportisti, odnosno fudbaleri Gradimir Crnogorac, Mirza Mešić, Tarik Okanović, Mirza Čejvanović, rukometaši ORK Tuzla i košarkaši Salinas Falconsa.