Susret u Atini
0

Rasmussen dao podršku Lagumdžiji i SDP-u

Sarajevo-x.com
Poul Rasmussen i Zlatko Lagumdžija
Poul Rasmussen i Zlatko Lagumdžija
Zlatko Lagumdžija, predsjednik SDP BiH, susreo se sa predsjednikom Partije Evropskih Socijalista Poulom Nyrupom Rasmussenom koji je, uz grčkog premijera Georgea Papandreoua, domaćin susreta socijaldemokratskih lidera koji se održava u Atini.

Lagumdžija je detaljno upoznao predsjednika Rasmussena sa političkim prilikama u Bosni i Hercegovini, te namjeri SDP-a da se, i pored protuustavnih blokada, vlast što prije formira kako bi se konačno počeli rješavati problemi običnog čovjeka.

Uz zahvalnost na do sada iskazanoj otvorenoj podršci, on je ponovio od ranije poznati stav da će nove proevropske vlade na svim nivoima u Bosni i Hercegovini, u kojima SDP bude učestvovao, dati maksimalan doprinos ubrzanju evropskog puta naše države.

Predsjednik Rasmussen je, u ime evropskih socijaldemokrata, dao punu podršku aktivnostima SDP-a i njenog predsjednika Zlatka Lagumdžije koje sprovode, u namjeri da se okupe, što je prije moguće, svi oni koji budu htjeli da implementiraju rezultate izbora i konačno uhvate u koštac sa brojnim izazovima koji čekaju novu vlast.

Predsjednik PES-a je još jednom naglasio stav evropskih socijaldemokrata da podržavaju što brže integrisanje zemalja Zapadnog Balkana, a posebno Bosne i Hercegovine u EU, te da će na tom putu pružiti punu podršku, navodi se u saopćenju SDP-a.