Dramatično spašavanje
161

FOTO / Rasim Džeko automobilom sletio u miniranu provaliju

Piše: D. B.
Foto: D. Zabuš/Fotoservis
(Foto: D. Zabuš/Fotoservis)
Četrdesetogodišnji Rasim Džeko iz Tuzle, uposlenik Centra civilnih inicijativa, pronađen je danas živ i zdrav na lokalitetu Banj brdo, na planini Majevica, nakon što mu se u utorak uvečer izgubio svaki trag.

Džeko je posljednji put viđen u Priboju kada je jednog ugostitelja pitao za prenoćište. Inače, Džeko je u utorak bio u Bijeljini gdje je polagao ispit na tamošnjem Univerzitetu, a po povratku u Tuzlu doživio je saobraćajnu nesreću.

Poslije dva dana potrage Džeko je pronađen u miniranoj provaliji na planini Majevica, a izvukli su ga pripadnici deminerskog tima Civilne zaštite Federacije BiH uz asistenciju službenika MUP-a TK i medicinske ekipe. Na mjestu događaja smo mogli vidjeti kako je Džekin automobil bio u bezdanu dubine oko 100 metara. Saznali smo kako Rasim Džeko, na sreću, nije ozbiljnije povrijeđen, a nakon što je izvučen iz provalije odmah mu je priključena infuzija u kolima Službe hitne medicinske pomoći.

Dramatičnom izvlačenju Rasima Džeke iz minirane šume svjedočili su i članovi njegove porodice koji su sa strahom i zebnjom pratili svaki potez deminerskog tima. Spašavanje je uspješno okončano, Džeko je pronađen živ, a još jedna porodična drama ovoga puta je okončana sa sretnim završetkom.