Skupština HNK
0

Ramiz Jelovac ostaje predsjedavajući

FENA
Ramiz Jelovac
Ramiz Jelovac
Zastupnici Skupštine Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK) izjašnjavali su se večeras o smjeni predsjedavajućeg Skupštine Ramiza Jelovca. Na zahtjev Kluba bošnjačkih vijećnika, koji su se pozvali na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa, glasovalo se po klubovima zastupnika, a kako bošnjački klub nije bio za smjenu, Jelovac ostaje predsjedavajući kantonalne Skupštine.

Podsjećamo, na današnjoj sjednici izvršen je izbor izaslanika Skupštine HNK-a za Doma naroda Parlamenta Federacije BiH, dok je izbor novog rukovodstva Skupštine odgođen za sedam dana jer Klub srpskog naroda, odnosno zastupnice iz reda srpskog naroda Vesna Saradžić (SDP BiH) i Zora Dujmović (HDZ BiH) nisu postigle dogovor tko će predstavljati srpski narod u novom rukovodstvu.

Nakon odgađanja izbora novog rukovodstva HDZ-BiH, HDZ 1990 i Stranka za bolju budućnost (SBB) pokrenule su inicijativu za smjenu predsjedavajućeg Skupštine Ramiza Jelovca, kojem su ove tri stranke i ranije zamjerale način sazivanja i pripreme sjednica kantonalne Skupštine.