BiH
0

Ramić: Neprihvatljivo da o Ratku Mladiću nema ni riječi

FENA
Klub bošnjačkih delegata u Vijeću naroda Republike Srpske smatra neprihvatljivim to što se u Izvještaju o saradnji institucija RS-a s Haškim sudom za period od 1. jula do 30. septembra 2007. ne navode nikakve aktivnosti u vezi s hapšenjem haškog optuženika Ratka Mladića.

Predsjednik ovog kluba Edin Ramić rekao je nakon održane sjednice da, ukoliko se smatra da Mladić nije na teritoriji RS-a, to nije razlog da se ne vode odgovarajuće aktivnosti, uključujući i saradnju s nadležnim agencijama za sigurnost u okruženju u vezi s njegovim lociranjem i privođenjem u Haag.

Skupština RS-a je na posljednjoj sjednici usvojila Izvještaj o saradnji institucija RS-a s Haškim tribunalom za period od 1. jula do 30. septembra 2007., u kojem se prvi put nijednom riječju ne navode aktivnosti na lociranju i pronalasku haškog bjegunca Ratka Mladića.

Klub Bošnjaka je na današnjoj sjednici ocijenio da bi Narodna skupština RS-a trebalo da podrži Prijedlog zakona o dopuni Zakona o lokalnoj samoupravi kojim se status mjesnih zajednica utvrđuje u interesu građana.

Bošnjački klub je ocijenio i da nijedan od razmatranih akata koje je parlament usvojio na sjednici 16. januara ne vrijeđa vitalni nacionalni interes bošnjačkog naroda.

I srpski Klub delegata Vijeća naroda RS-a danas je donio zaključak da usvojenim aktima na toj sjednici nije povrijeđen vitalni nacionalni interes srpskog naroda.