Reakcija na saopćenje BPS-a
71

Radončić: Otkriti i atentatore na porodicu Sefera Halilovića

Klix.ba
Fahrudin Radončić
Fahrudin Radončić
Povodom saopćenja Bosanske patriotske stranke da je ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić do izbora govorio da treba otkriti i ubice članova porodice Sefera Halilovića u ratu, a da sada to ne pominje, već samo Ugljena i Leutara, ministar Radončić oglasio se izjavom za javnost.

"Potpuno razumijem i opravdavam zabrinutost BPS-a, ali je očekivano i normalno da u ovom trenutku najviše govorim o otkrivanju ubistava dvojice najviših poliicijskih dužnosnika iz prostog razloga što sam na poziciji ministra sigurnosti i tu nema nikakve selekcije, favoriziranja ili politizacije.

Ova dva ubistva vjerovatno su razriješnica i više drugih koja su počinjena od strane državne mafije. Sigurnosne strukture BiH i nadležno tužiteljstvo moraju uložiti dodatne napore u otkrivanju svih ubistava, a to podrazumjeva i atentat na članove porodice Halilović", istakao je Radončić i nastavio:

"Kada se ubistvo dogodilo, bio u sam u Halilovićevom kabinetu, lično sam poznavao njegovu rahmetli suprugu i šuru, bio sam na mjestu ubistva odmah nakon atentata i iz svega toga je više nego jasno da taj užasni zločin u mojoj memoriji ili priorietima o kojima javno govorim nikako ne može biti drugorazredan.

Spomenuta ubistva kao i likvidacije u srednjoj Bosni ili nerazjašnjeno ubistvo Ramiza Delalića trebaju se u ovoj godini staviti u prioritet nadležnih policijskih struktura i pravosudnih institucija. Mislim da već imamo društvenu i političku klimu koja može osigurati neovisne i politički neometane istrage u svim navedenim slučajevima".