Banja Luka
3

Radomir Kuzmić 17. dan ispred Palate RS-a bezuspješno tragao za pravdom

Piše: M. Travar
Radomir Kuzmić (Foto: Klix.ba)
Radomir Kuzmić (Foto: Klix.ba)
Prošlo je 17 dana otkako je Radomir Kuzmić, raseljena osoba iz Hrvatske, počeo protestovati ispred Palate predsjednika Republike Srpske. Protest je do sada bio uzaludan.

"Niko mi se nije obratio, niko nije dolazio, ja sam svaki dan tu sa svojim transparentom, od 8 do 17 sati, otprilike dokad je i radno vrijeme Palate, ali pomaka nema, kako je bilo prvi dan, tako je i danas", kaže Kuzmić.

Naglašava da je ogorčen onima na koje je adresirao svoj transparent, ali još više na Boračku organizaciju RS, iz koje mu također niko nije dolazio.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

"Jednostavno sam zaboravljen od svih, deložacija je odgođena, ali se uvijek mogu vratiti, obećali su da će mi dodijeliti komad zemlje, ali ni od toga još ništa. Ipak se nadam da će održati obećanje i pomoći mi da izađem iz ove nevolje u kojoj se nalazim", navodi Kuzmić.

Osnovni sud u Banjoj Luci odgodio je 30. marta do daljnjeg deložaciju porodice Radomira Kuzmića iz kuće u banjalučkom naselju Česma, jer je Kuzmić zaprijetio da će zapaliti kuću plinskim bocama.

Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba

Kuzmić je izbjeglica iz Hrvatske, a 1992. godine mijenjao je svoju imovinu u Slavonskom Kobašu, u općini Slavonski Brod, za imovinu Dragomira Budiše u banjalučkom naselju Česma.