BiH
3

Radom za boljitak postavio semafor ispred Parlamenta BiH kao podsjetnik na nerad

FENA
Čelnici Narodne stranke Radom za boljitak (NSRB) pustili su danas u rad semafor koji odbrojava dane do isteka roka od 77 dana, a koji je ova stranka dala "šestorci" da implementira presudu "Sejdić-Finci".

Semafor je postavljen ispred Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine (PSBiH) i na ekranu odbrojava 46. dan, koliko je ostalo do isteka roka.

Predsjednik NSRB Mladen Ivanković Lijanović pojasnio je da semafor simbolično odbrojava dane i sate do ulaska Republike Hrvatske u EU, a što će, istakao je, još više naglasiti činjenicu da BiH nije napravila ni koraka na ovom putu.

"Mi iz NSRB ne želimo biti dio onih koji ne žele da implementiraju presudu Europskog suda za ljudska prava i ovo je jedan od načina da to svima kažemo", rekao je Ivanković Lijanović.

Podsjetio je da aktualna parlamentarna većina, koja bi trebala provesti presudu, nije u stanju da krene ka procesima približavanja BiH Europskoj uniji.

"Nažalost, ova parlamentarna većina nije u stanju da se pobrine za svoje građane, poveća njihov standard i omogući im da rade i žive od svog rada. Problem BiH je aktualna "šestorka" koja neće da radi u korist građana", zaključio je Ivanković Lijanović.

Po isteku 46 dana, NSRB organizirat će proteste pred zgradom PSBiH te i na taj način izraziti nezadovoljstvo situacijom u BiH.