BiH
0

Radnici Krivaje sutra će kod Žepča blokirati put M-17

FENA
Više od dvije hiljade radnika industrijskog preduzeća "Krivaja" i građana Zavidovića održalo je jutros ispred Općine protestni skup na kojem su ponovljeni raniji zahtjevi upućeni Vladi FBiH, a koji su preduvjet za početak proizvodnje u ovom preduzeću.

Osim predstavnika Sindikata i menadžmenta preduzeća, okupljenim se obratio i načelnik Općine Zavidovići Izet Bašić, koji je ponovio kako problem "Krivaje" nije samo problem radnika ovog preduzeća nego i cijelog grada i države BiH.

Komentirajući izjavu federalnog premijera Nedžada Bankovića, koji je najavio da je spreman pregovarati s predstavnicima "Krivaje" ali u zgradi Vlade FBiH i da neće ići na pregovore u Zavidoviće, predsjednik Sindikata "Krivaje" Vehbija Aličić je kazao kako su zatečeni ovakvom reakcijom premijera.

  • Očekivali smo da će on već danas doći u Zavidoviće ali kako od toga neće biti ništa nama ne preostaje drugo nego da realizujemo naš plan i sutra u 09.00 sati blokiramo put M-17, na petlji u Žepču, izjavio je Aličić.

Radnici "Krivaje" krajem prošle sedmice odbili su prihvatiti Protokol o rješavanju isplate plaća, pokretanju proizvodnje i privatizacije "Krivaje", koji je ponudila Vlada FBiH.