BiH
33

Radnici Krivaje-Mobel nezadovoljni odlukom suda, blokirali saobraćaj na M-17 kod Žepča

Piše: E. M.
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
(Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba)
Radnici Krivaje-Mobel koji su danas održali protestni skup pred Općinskim sudom u Zenici tokom ročišta, svoja prava traže blokadom magistralnog puta M-17 u mjestu Želeća kod Žepča.

"Danas je održano ročište o odluci mjere osiguranja pokretne i nepokretne imovine čije će riješenje biti doneseno 1. juna. Nakon toga nastavit će se postupak po tužbi IP Krivaja o raskidu ugovora", kazao je Zijad Sušić, advokat iz Sarajeva koji zastupa radnike.

Radnici su nezadovoljni odlukom Općinskog suda odlučili sjesti u autobuse i uputiti se prema mjestu Želeća gdje su blokirali saobraćaj na M-17.

Kako javlja reporter Klixa, stvorile su se kilometarske kolone automobila. Sa obje strane saobraćajnice će se propuštati samo hitni slučajevi. Za sada nije poznato koliko će trajati blokada, ali radnici su istakli da im uopće nije drago što na ovaj način moraju skretati pažnju nadležnih na svoj problem.

Podsjećamo, oko 250 radnika Krivaje-Mobel danas su protestnim okupljanjem pokušali skrenuti pažnju Općinskom sudu u Zenici na tužbu i zakazano pripremno ročište između tužitelja IP "Krivaja" u stečaju i tuženog PD "Krivaja Mobel".