Hladnoća im ne smeta
45

Radnici Hidrogradnje traže svoja prava ispred zgrade Energoinvesta u Sarajevu

Klix.ba
Foto: H. M./Klix.ba
(Foto: H. M./Klix.ba)
Pedesetak ogorčenih radnika Hidrogradnje okupilo se danas ispred zgrade Energoinvesta u sarajevskom naselju Pofalići kako bi još jednom pozvali vlasti da riješe njihove dugogodišnje probleme.

Držeći transparente i pišteći pištaljkama pozivali su premijera Federacije BiH Fadila Novalića da odgovori na njihove zahtjeve. Podsjećamo, ured premijera FBiH odnedavno je smješten u zgradi Energoinvesta na Pofalićima.

Radnici Hidrogradnje traže isplatu neisplaćenih plaća, otpremnine za radnike, kao i regulisanje statusa za 272 radnika koji su ispunili uslove za penziju, ali to pravo još nisu ostvarili.

Niske temperature i olujni snijeg ne smetaju im da čekaju na ulici dok im se neko ne obrati. Tokom današnjih protesta radnici su nakratko blokirali ulicu Hamdije Ćemerlića, ali su se vratili na trotoare nakon što je policija intervenisala.

Podsjećamo, radnici Hidrogradnje protestovali su proteklih dana ispred Vlade FBiH te sjedišta firme u Butmiru, ali ništa još nisu postigli. Poručuju kako će biti primorani na radikalnije mjere ukoliko ih vlasti nastave ignorisati.