BiH
0

Radnici Hidrogradnje će sami napraviti strategiju daljeg poslovanja

FENA
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Predstavnici radnika sarajevske "Hidrogradnje" razgovarali su danas sa premijerom Federacije BiH Nerminom Nikšićom o problemima u ovom preduzeću i, kako kažu, nije postignut dogovor koji bi zadovoljio njihove zahtjeve.
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

Radnici "Hidrogradnje" su danas protestovali ispred zgrade Vlade Federacije i tražili smjenu premijera Nikšića i resornog ministra Erdala Trhulja, jer, kako navode, nisu ispunili svoja obećanja koja su potpisali u sporazumu od 21. oktobra.

Predsjednik Štrajkačkog odbora "Hidrogradnje" Selim Salamović je kazao da je premijeru Nikšiću ponovio probleme radnika "Hidrogradnje" te mu rekao da radnici neće početi raditi dok ne budu izmirene plaće i doprinosi.

Salamović kaže da je premijer, između ostalog, rekao da nema nadležnost nad plaćama i da on ne može ispoštovati taj zahtjev.

Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba

"Ovo su međupolitičke borbe i mi ćemo nastaviti borbu, rovovsku. Mi tražimo posao, plaće i doprinos", kazao je Salamović.

Radnici su se, nakon razgovora sa premijerom, uputili prema zgradi Direkcije "Hidrogradnje", gdje će, kako navode, sami napraviti strategiju daljeg poslovanja.

"Munir Obralija, novoimenovani v.d. direktora 'Hidrogradnje' ne može da formira upravu jer na njega pritisak vrši stara uprava", kazao je predsjednik Sindikata "Hidrogradnje" Redžep Tufekčić.