Turistička promocija
12

Q Max Petrol Challenge Bjelašnica 2013. od 25. marta

Klix.ba
Agencija McCann Sarajevo i ZOI ’84, ove godine po prvi put organizuju rekreativno takmičenje u veleslalomu na Bjelašnici, pod nazivom "Q Max Petrol Challenge Bjelašnica 2013." s ciljem promocije ove planine kao sportsko-rekreativne i turističke destinacije.

Takmičenje je zakazano za period od 25. februara do 2. marta 2013. u terminima od 10 do 14 sati i od 19 do 21 sat.

Učestvovati mogu svi posjetioci SKI centra Bjelašnica stariji od 12 godina (ski & board), a koji žele osjetiti draž skijanja kroz kapije s mjerenjem vremena. Prvih pet dana namijenjeno je za kvalifikacije, a finalno takmičenje, u kojem će učestvovati 30-tak učesnika sa najboljim vremenima iz kvalifikacija, bit će održano u subotu 2. marta sa početkom u 19 sati.

Za učešće u “Q Max Petrol Challenge Bjelašnica 2013“ nije potrebna uplata kotizacije, dovoljno je na licu mjesta popuniti odgovarajuću pristupnicu takmičenja.

Sve informacije o takmičenju i pratećim sadržajima možete pronaći na Facebook stranici.

Dođite da se takmičite i odmjerite snage ili da jednostavno uživate u planinskoj atmosferi. Garantujemo da vas Bjelašnica neće ostaviti ravnodušnima. Pomozite nam da Bjelašnici vratimo ugled koji je nekada imala u svijetu zimskih sportova.