BiH
2

PSBiH: Predstavnički dom o hitnom oporavku od poplava

FENA
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine danas bi trebao dati saglasnost za ratifikaciju Sporazuma o finansiranju (Projekat hitnog oporavka od poplava) između BiH i Međunarodne asocijacije za razvoj.

Dom naroda državnog parlamenta je na prošlosedmičnoj sjednici dao saglasnost za ratificiranje ovog sporazuma.

Na dnevnom redu današnje sjednice Predstavničkog doma bi trebalo da se nađe i davanje saglasnosti za ratifikaciju: Sporazuma o slobodnoj trgovini između BiH i Evropskog udruženja slobodne trgovine (EFTA); Ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke - Distribucija električne energije u BiH/B; Ugovora o finansiranju između BiH i Evropske investicione banke - Distribucija električne energije u BiH/C te Memoranduma o razumijevanju između Vijeća ministara BiH i Vlade Republike Italije o saradnji u oblasti odbrane.

Prije početka sjednice Predstavničkog doma, planirano je održavanje sjednice Komisije za vanjske poslove koja bi trebala dati mišljenje o saglasnosti za ratifikaciju navedenih sporazuma, ugovora i memoranduma.

Kako je navedeno iz Sektora za odnose s javnošću PSBiH, postoji mogućnost uvrštavanja u dnevni red sjednice Predstavničkog doma i drugih materijala za koje do sjednice Doma budu ispunjeni uslovi za razmatranje.