BiH
0

Prvog septembra počinje revizija prava na dječiji dodatak

FENA
Prvog septembra 2007. godine počinje revizija za sve korisnike prava na dječiji dodatak, saopćeno je iz Odsjeka za informiranje općine Ilidža. Ova revizija trajt će do 30. septembra.

Dokumenti koji su potrebni za reviziju dječijeg dodatka su uvjerenje mjesne zajednice da se sa svim članovima domaćinstva nalaze na datoj adresi, potvrda o redovnom školovanju za djecu stariju od 15 godina za školsku godinu 2007./2008., potvida o redovnom studiju za studente i indeks na uvid.

Korisnici dječijeg dodatka u iznosu od 28 KM dužni su priložiti i ovjerenu izjavu da ne posjeduju motorno vozilo, potvrdu o visini primanja za sve punoljetne članove domaćinstva koji su u radnom odnosu za period od 1. januara 2006. godine do 31. decembra 2006. godine, potvrdu Biroa za zapošljavanje i uvjerenje PlO-a da nisu regstrirani kao aktivni osiguranici, izjavu sa dva svjedoka da otac njihove djece ne živi u zajednčkom domaćinstvu.

Kako je navedeno u saopćenju, korisnici dječijeg dodatka u iznosu 42 KM dužni su priložiti rodni list za djecu kod koje nije priznato očinstvo, rješenje korisnika pravu na stalnu novčanu pomoć, ovjerenu izjavu da ne posjeduju više od jednog automobila.

Provjera korisnika dječjeg dodatka vršiti će se skužbenim putem u evidenciji MUP-a i Porezne uprave.

Dokumentaciju uz zahtjev za produženje prava na dječiji dodatak za 2007./2008. godinu potrebno je predati u prostorije Službe za rad, socijalna pitanja, zdravstvo, izbjeglice i raseljene osobe a Ulici Mala aleja br 40.

Dokumenti koji se predaju ne mogu biti stariji od šest mjeseci, a fotokopije svih dokumenata moraju biti ovjerene, dodaje se u saopćenju iz Općine Ilidža.