HSS-NHI
0

Provjeriti napise o radioaktivnom otpadu u jezerima

FENA
Alarmantne tvrdnje u tiskanim i elektronskim medijima o SFOR-ovu odlaganju radioaktivnog otpada u Ramsko, Jablaničko i Buško jezero uznemirili su lokalno stanovništvo. Dodamo li tome činjenicu da u zadnje vrijeme sve veći broj građana obolijeva od kancerogenih oboljenja, posebice u Rami, situacija je više nego alarmantna, stoji u priopćenju iz hercegovačkoneretvanskoga Županijskoga odbora HSS-NHI-ja.

"Županijski odbor HSS-NHI-ja poziva sve mjerodavne institucije, od općinskih, županijskih, federalnih, državnih i međunarodnih do elektroprivrede Hrvatske zajednice Herceg-Bosne i Elektroprivrede BiH da istraže te tvrdnje.

Pokažu le se istinitim medijska nagađanja, tražimo da se otpad ukloni, a kazne počinitelji i oni koji su im to omogućili, pa makar oni bili i iz međunarodne zajednice.

U protivnom, dokaže li se bespotrebno stvaranje panike među građanima, tražimo da snose odgovornost svi oni koji plasiraju u javnost takve informacije.

Bojimo se da je ovo samo još jedan udar na inicijativu za stvaranje ekološko-turističke kote Ramskog jezera", stoji u priopćenju iz HSS-NHI-jeva Županijskog odbora.