BiH
3

Protesti u Sarajevu završeni: Saobraćajnice odblokirane, javni prijevoz u funkciji

Klix.ba
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nakon više od pet sati demonstranti su odblokirali glavne saobraćajnice u centru Sarajeva. Iako su taksisti, koji su se danas pridružili demonstrantima i blokirali saobraćajnice na Skenderije, najavili da će blokada trajati 24 sata, ipak su otišli oko 18 sati.

Tramvajski i trolejbuski saobraćaj bio je potpuno obustavljen i zabilježene su velike gužve u glavnom gradu BiH. Uprkos kiši i hladnom vremenu, danas je ispred Predsjedništva i na ulici kod Higijenskog zavoda protestovalo blizu 100 građana. Demonstrantima su se pridružili i taksisti manjih taxi firmi koji su na ovaj način izrazili svoje nezadovoljstvo usvajanjem Zakona o taksiprijevozu.

Od protesta su se ogradili taksisti Udruženja Sarajevo taxi, kazavši kako oni ne učestvuju u tim protestima, već da je riječ o "divljim" taksistima.

Kao i prethodnih dana, na raskrsnici kod Alipašine džamije postavljen je razglas, a demonstranti su se obraćali i dijelili svoje životne priče s prisutnima.

Zbog blokade svih glavnih saobraćajnica u centru, zabilježene su velike gužve, a građani su morali pješačiti da bi došli do svojih kuća.

Iz JKP GRAS-a saopćeno je kako je prvi tramvaj krenuo prema Baščaršiji te da se očekuje kako će javni gradski prijevoz ubrzo saobraćati prema ustaljenom redu vožnje.

U toku je vanredna sjednice Vlade KS povodom posljednjih dešavanja u glavnom gradu BiH.