SDU BiH
0

Protest CIK-u zbog kršenja izbornih pravila i medijske blokade

FENA
Predsjedništvo Socijaldemokratske unije (SDU) BiH danas je, nakon vanredne sjednice, uputilo protest Centralnoj izbornoj komisiji (CIK) BiH zbog drastičnog kršenja izbornih pravila i izražene medijske blokade svih predizbornih aktivnosti SDU-a BiH.

U saopćenju za javnost ove stranke navodi se da se od početka izborne kampanje svaki plakat, letak, poster i drugi promotivni materijali preko noći skidaju i cijepaju, dok elektronski mediji, posebno BHT-1 i FTV, u pravilu u svojim centralnim informativnim emisijama prešućuju sve aktivnosti SDU-a BiH i istupe njenih rukovodnih kadrova, ukuzajući građanima za koga treba glasati.

  • Sve aktivnosti SDU-a BiH, počevši od Kantona Sarajevo, preko Goražda, Tuzle, Živinica, Sanskog Mosta, Bihaća, Brčkog i drugih gradova, jednostavno se prešućuju. Imamo pouzdane informacije da u svim ovim prljavim igrama prednjače SDP, SDA, a dijelom i Stranka za BiH i drugi. Postavlja se pitanje zašto te tzv. pobjedničke partije i stranke žele SDU BiH nasilu i prevarom proglasiti autsajderom - ističe se u saopćenju.

Iz SDU-a BiH su poručili spomenutim strankama da "imaju razloga da se boje", navodeći da će dolaskom SDU-a BiH na vlast odgovarati svi oni koji su se ogriješili o zakon, a koji su do sada bili na vlasti ili su imali njihovu zaštitu, kao i oni pojedinici iz "takozvanih opozicionih partija" čiji pojedini kandidati za parlamente imaju podebele policijske i sudske dosjee.

"Prevarom se ne može postići izborna pobjeda, a ni ugušiti pravedna, slobodoljubiva i demokratska inicijativa SDU-a BiH, koja ima sve više i više pristalica", zaključuje se u saopćenju SDU-a BiH.