BiH
0

Proširenje mreže javne rasvjete u Šamcu

SRNA
Foto: SRNA
Foto: SRNA
Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove opštine Šamac izdvojit će 90.000 maraka, a Odjeljenje za opštu upravu 120.000 maraka za aktivnosti izgradnje, dogradnje i proširenja mreže javne rasvjete na području opštine.

U prošloj godini za ove namjene u budžetu opštine izdvojeno je 200.000 maraka.

"Finansirat ćemo proširenje javne rasvjete u ruralnim mjesnim zajednicama, tako da će to biti značajna investicija u ovoj godini", rekao je načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Đuro Ćosić.

Prema njegovim riječima, javna rasvjeta je dio zajedničke komunalne infrastrukture i svi korisnici dijelova ili komplet komunalne infrastrukture dužni su da plaćaju svoju komunalnu naknadu koja je propisana odlukom Skupštine opštine (SO). 

On je naveo da visina plaćanja javne rasvjete po jednom domaćinstvu u ruralnom dijelu opštine iznosi 54 marke godišnje. 

"U prošloj godini imali smo oko 900 novih korisnika po mjesnim zajednicama i po izdatim rješenjima negdje oko 47.000 maraka zaduženja. Sam odziv građana po toj obavezi nije na zadovoljavajućem nivou i očekujem poboljšanje u narednom periodu. Mislim da naknada nije visoka i ne predstavlja preveliki trošak za pojedinačno domaćinstvo, uvažavajući i ekonomsku krizu", rekao je Ćosić.