Tičići kod Kaknja
0

Pronađena plantaža indijske konoplje

FENA
Operativnim radom na terenu, poduzimajući mjere i radnje policijski službenici Policijske uprave II Kakanj došli su do podataka da je u blizini naselja Tičići, općina Kakanj, na parceli vlasništvo E.Č. iz Kaknja, zasađen veći broj stabljika indijske konoplje.

Policija je jučer na ovoj lokaciji uočila N.Č., rođen 1960. godine, nastanjen u Tičićima, koji je obrađivao zasijane stabljike i koji se nakon što je primijetio policijske službenike dao u bijeg.

„U prisustvu kantonalnog tužitelja izvršen je uviđaj na licu mjesta i utvrđeno je da je na šest odvojenih lokacija zasijana 371 stabljika. Izvršenim vještačenjem u Odsjeku za kriminalističku tehniku MUP-a ZDK-a utvrđeno je da se radi o indijskoj konoplji od čijih dijelova se spravlja marihuana, koja sadrži psihoaktivne komponente tetrahidrokanabino“, saopćeno je iz MUP-a ZDK-a.

Radi procesuiranja izvršioca ovog djela, policijski službenici su izvršili pretres kuće E.Č. u Tičićima i pronađeno je 20 paketića sasušene indijske konoplje umotane u aluminijsku foliju, ukupne težine 23,45 grama, 27,87 grama narkotičkog sredstva amfetamin, poznatiji kao spid, koji sadrži psihoaktivnu komponentu amfetamin sulfat, sasušene indijske konoplje u pvc vrećići ukupne težine 8,67 grama, 18 sjemenki indijske konoplje umotanih u aluminijsku foliju, jedna ručno izrađena puška, gumena palica i bejzbol palica.

N.Č. se nalazi u bijegu i poduzimaju se mjere radi pronalaska dokaza i dokumentovanja krivičnog djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet droga iz člana 238. KZFBiH.