Dvije faze akcije
0

Proljetna akcija čišćenja i uređenja Banje Luke počinje danas

Piše: D. T.
Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
U Banjoj Luci danas počinje tradicionalna proljetna akcija čišćenja i uređenja grada, koja će trajati do 20. aprila, potvrđeno je portalu Sarajevo-x.com u banjalučkoj Administrativnoj službi.

Prema najavama, akcija će biti pokrenuta simboličnim sađenjem drveta u dvorištu banjalučke osnovne škole Jovan Cvijić, nakon čega će uslijediti niz aktivnosti na čišćenju i uređenju grada na Vrbasu.

Aktivnosti će biti provođene u dvije faze, to jeste od 26. marta do 6. aprila kada će biti obuhvaćene mjesne zajednice koje se nalaze na desnoj obali rijeke Vrbas.

U ovom periodu biće uređivana i mjesta koje se nalaze uz putni pravac Banja Luka - Krupa na Vrbasu i regionalni put Banja Luka - Čađavica.

Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
Foto: D. Tomić/Sarajevo-x.com
Druga faza akcije odnosi se na mjesne zajednice koje se nalaze na lijevoj obali Vrbasa i naselja uz cestu Banja Luka - Prijedor i Banja Luka - Bronzani Majdan.

Tokom akcije, građani će imati priliku da odlažu sav kućni otpad osim građevinskog, a smeće će uklanjati radnici komunalnog preduzeća "Čistoća" i "Eko-euro tim-a".

Sve informacije u vezi sa ovogodišnjom akcijom građani mogu dobiti na zvaničnoj internet stranici grada Banja Luka i putem telefona 051/244-444.

Iz banjalučke Gradske uprave su podsjetili da je tokom prošlogodišnje akcije čišćenja i uređenja grada prikupljeno čak 1.056 tona raznih vrsta otpada.