Federalno ministarstvo obrazovanja
0

Projekt besplatnih udžbenika uspješno se privodi kraju

FENA
Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti demantiralo je navode skupine domaćih izdavača koji su projekt besplatnih udžbenika za osnovce ocijenili skandaloznim.

U današnjem priopćenju za javnost Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti tvrdi kako se spomenuti projekt odvija planiranom dinamikom te se uspješno privodi kraju.

"U vrijeme dok se ovaj projekt privodi kraju, pojedinci kao što je manja grupa izdavača čiji se svi udžbenici nisu našli na županijskim spiskovima odabranih udžbenika, svojim neistinitim tvrdnjama pokušavaju unijeti konfuziju u javnost", navodi se u priopćenju.

Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti također je demantiralo navode da se još ne zna hoće li u federalnom proračunu biti osigurano dovoljno novca za tiskanje besplatnih udžbenika.

"Vlada Federacije BiH sredstva u iznosu 8 milijuna maraka za ovu namjenu ranije je planirala i ta sredstva nalaze se raspolaganju", stoji dalje u priopćenju.

Iz Ministarstva navode da projekt besplatnih udžbenika ima potporu većine domaćih izdavača, Sindikata grafičara i Udruženja poslodavaca grafičke struke.

"Istupi grupe izdavača, na osnovu proizvoljnih zaključaka i prejudiciranja realizacije i svrhe projekta, imali su samo za cilj pokušati napraviti skandal od jednog plemenitog projekta, ispolitizirati sve pozitivne korake, pokušati zbuniti javnost, a sve radi ličnog interesa pojedinih izdavača", stoji na kraju priopćenja za javnost Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.