Sjednica Gradskog vijeća
0

Program prevencije maloljetničke delinkvencije veoma uspješan

FENA
Vijećnici Gradskog vijeća Grada Sarajeva na današnjoj sjednici su jednoglasno usvojili Izvještaj o realizaciji programa prevencije maloljetničke delinkvencije za period od 1. januara do 31. decembra 2011., koji je ocijenjen kao veoma uspješan.

U Izvještaju se ističe da je intenzivnim individualnim radom sa svakim djetetom izvršeno socijalno uključivanje više od 300 djece pod rizikom (od toga 2/3 dječaka i 1/3 djevojčica) s područja Grada Sarajeva i Općine Ilidža, te da su nastavnici i pedagozi škola kod velikog broja djece konstatovali primjetne pozitivne promjene.

Također, nijedno dijete obuhvaćeno ovim programom nije izgubilo školsku godinu, nije ponovo počinilo veću krađu, niti je ponovo učestvovalo u većoj tuči.

Vijeće je primilo k znanju i Informaciju o upisu učenika u srednje škole s područja Grada Sarajeva u školskoj 2011./2012. godini.

S obzirom na to da meteorolozi najavljuju obilne snježne padavine Gradsko vijeće Grada Sarajeva apeluje na građane da uklone nepropisno parkirana vozila radi lakšeg čišćenja snijega.

Naredna sjednica Gradskog vijeća najavljena je za 28. februar.