Omladinski program BH radija 1
0

Profesor Miodrag Živanović govori o mladima, nacionalizmu i Bolonjskom procesu

Sarajevo-x.com
Ponedjeljak je dan za Omladinski program na talasima BH radija 1. Tako je bilo u zadnjih 159 sedmica, pa će tako biti i danas. Od 14:03 pa sve do 2 sata iza ponoći, u OP-u možete slušati:

Infopol – emisiju namijenjenu mladima raznih dobi i usmjerenja, ali sa jednom sličnošću – ambicijom i spremnošću da zgrabe svaku šansu koja im se ukaže. Dosta korisnih informacija i priloga, novosti sa portala Posao.ba, zanimljivi gosti i uvijek raspoloženi voditeljski dvojac – Danica i Faris, očekuju vas u OP-u od 14:10 do 15 sati.

U magazinu Čuj BiH! očekuju vas standardno raznovrsni sadržaji, ponajviše prilozi novinarskih ekipa iz raznih krajeva BiH, ali i stalne rubrike (Fus pasus vs. habitus, Save as: nauka bez bauka), zanimljivosti, muzika, a kroz to šarenilo provest će vas i Belma i Dejan.

Kost u grlu, aktuelni intervju Omladinskog programa, donosi nam razgovor s Miodragom Živanovićem, profesorom Filozofskog fakulteta u Banjoj Luci. Ovaj cijenjeni intelektualac u medijima je često prisutan kao komentator političkih zbivanja, ali nas je ipak više zanimalo njegovo mišljenje o mladima u BiH danas. U toj priči neizbježni su i komentari o današnjem bh. društvu u cjelini, nacionalizmu na koji ni mladi nisu imuni, a čut ćete i zanimljivu kritiku Bolonjskog procesa i njegove (ne)primjene u domaćem obrazovnom sistemu...

Cinema Express danas, u rubrici Kritika, predstavlja novi uradak legendarnog britanskog reditelja Dannyja Boylea, film "127 sati". Ne propustite ni novu priču/odlomak iz knjige "Kako je lijepa moja Vectra" Ozrena Kebe, a do 19 sati bit će vremena i za još jednu world music rubriku - Treći svijet.

BH Demo Liga u 50 minuta trajanja promovira domaću demo scenu, a danas će biti predstavljen još jedan dobojski bend.

FM Jam večeras predstavlja kompilaciju Diversidad. Ovaj CD koji se opisuje "uniqe european urban experience" rezultat je saradnje dvadesetak značajnih hip-hop izvođača iz 12 evropskih zemalja, a među njima se našao i naš Frenkie... kvalitetan hip-hop i rap na raznim jezicima od 20 do 21 sat u OP-u BHR1.

Češalj je još jedan muzički show u OP-u. Denis Jelečanović se brine za izbor i komentare, a slušate ga svakog drugog ponedjeljka od 21:03 do 22 sata.

OP racija je interaktivni talk/text show, kojim koordiniraju Ademir i Boris, najčešće uz asistenciju svog vrijednog kolege "za mixetama" Vedrana Gorana. Učešće slušalaca je neophodno u realizaciji svake od Racija, a broj onih redovnih se rapidno povećava, iz sedmice u sedmicu. Zašto je tako otkrijte od 22:15 do ponoći.

Iza ponoći – standardno elektronski - Oscilator radio show (uz Ensara i Andreja) od 00:10 sati, a nekoliko minuta iza 1 sat večeras je vrijeme i za Tramride, kojeg moderira Ajnšpric.

Omladinski program možete slušati na frekvencijama BHR1 ili na internetu mms://media.bih.net.ba/bhradio1.