Tarik Sadović
0

"Probleme u Sipi treba riješiti bez pritiska"

SRNA
Ministar bezbjednosti BiH Tarik Sadović smatra da organi unutrašnje kontrole i Disciplinska komisija u Agenciji za istrage i zaštitu BiH /Sipa/ moraju efikasno da završe svoj posao pridržavajući se isključivo važećih propisa, bez bilo kakvog pritiska sa strane.

''Lično smatram da se ni direktor Sipe Mirko Lujić, a moja malenkost pogotovo, neće miješati u rad Disciplinske komisije, u postupku saslušavanja pomoćnika direktora Sipe Dragana Lukača, koja treba da donese ocjenu stanja Sipi na osnovu raspoloživih dokaza i činjenica'', rekao je Sadović Srni.

Prema njegovim riječima, u interesu daljeg razvoja Sipe jeste da disciplinski postupak bude okončan što je prije moguće i u skladu sa zakonom.

On smatra da nepotvrđene medijske špekulacije u vezi sa ovim postupkom ne doprinose  efikasnom rješenju problema u Sipi.

Saslušanje Lukača pred Disciplinskom komisijom Sipe, koje je započelo prije  dva dana, biće nastavljeno u srijedu 22. aprila.

Postupak je pokrenut na osnovu prijave direktora Sipe Mirka Lujića  koji smatra da je Lukač prekršio njegovu instrukciju prilikom slanja izvještaja o počinjenom krivičnom djelu protiv premijera Republike Srpske /RS/ Milorada Dodika i još 15 lica iz RS u Tužilaštvo BiH, u februaru ove godine.