BiH
0

Pritvor napadačima na sveštenika u Derventi

FENA
Derventa
Derventa
Okružni sud u Doboju odredio je jednomjesečni pritvor dvojici muškaraca zbog sumnje da su izvršili razbojništvo nad pravoslavnim sveštenikom Savom Todorovićem i njegovom suprugom Jelicom.

Oni su i fizički napadnuti u porodičnoj kući u Kalenderovcima kod Dervente, 31.maja ove godine.

U saradnji sa pripadnicima CJB Istočno Sarajevo i CJB Bijeljina, policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Doboj, 22.augusta, lišili su slobode R.Kenjića sa područja Istočne Ilidže i P. Jovanović područja Vogošće, u Federaciji BiH.

Treća osoba, D.K. iz Banje Luke, za koju se sumnja da je umještana u ovo razbojništvo, nalazi se u bjekstvu i za njom je raspisana potjernica.

Za njih postoji osnov sumnje da su, 31.maja, u mjestu Kalenderovci, u općini Derventa, izvršili razbojništvo nad pravoslavnim sveštenikom Savom Todorovićem i njegovom suprugom Jelicom, u njihovoj porodičnoj kući.

Napadači su pucanjem iz vatrenog oružja svešteniku nanijeli teške tjelesne povrede, dok je supruga zadobila tjelesne povrede nanesene fizičkim udarcima.

Tokom razbojništva komšije su krenule prema sveštenikovoj kući, a kada su ih izvršioci primijetili, iskočili su kroz prozor i udaljili se u nepoznatom pravcu.

Prilikom bježanja, razbojnici su ispalili nekoliko hitaca iz vatrenog oružja od kojih niko nije povrijeđen.

To je bio drugi napad u samo sedam dana na kuću sveštenika Todorovića.