Komentari (38)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
jedi bijeli luk i nema bolesti,,
Mravak što se tiče tvojih tvrdnji za viruse 1. nije tačno 2 .najsitnije filtre ??? koje gluposti onih koji nemaju pojma o veličini virusa i modernih nano filter tehnologije 3.nema veze sa biološkom plausibilnošću bilo čega što može biti patogeno kada naruši integritet ljudskog tijela...
Kad je Linus Pauling , jedini dvostruki nobelovac prolupao glede vitamina C nemam šta reći drugima ...
Samo lijekovi na recept...ništa bjeli luk, jabukovo sirće i ostale narodne stvari...Neka se farmaceuti i ljekari još malo obogate
Ma jel to ovo onaj slavni doktor koji sve lijeci čajem od luka? Stručnjak pravi, po tri sata čekaš pred praznom ordinacijom , dok on unutra tipka sms, da ti pogleda snimak i kaže da kuhaš čaj...moja nana je bolji doktor od njega, a još privatnu ordinaciju otvorio...
Da \"@Mrav\" dušo moja neuka, obrazuj se teorijski i praktično, sirove ljute lukovice su koristili uspješno svi poznati liječnici u istoriji, one su mnogo više od antibiotika (to su imunomodulatori) i još mnogo više, na njih čak reaguju i moderne MRSA infekcije, protiv kojih inače moderna medicina nema lijeka. Moderna istraživanja ljutih lukovica samo potvrđuju svjetsku tradiciju poznatu širom svijeta već hiljadama godina.
To se Mrave u narodu zove bapske priče. Mani te gluposti luka, bijelog luka i sl. Uzdajući se u tvoje i slične bapske priiče čovjek se odrekne lijekova koji stvarno pomažu, i onda mu bude gore. ne zavaravaj narod. Saboteru.
kakv je ovo mravinjak
mladja generacija ce pomisliti da je na onoj masini radio win 95 :P
Odlično \"Mravissimo\" zapažaš da vitamin C i sam strada u borbi jedan na jedan protiv Slobodnog radikala. Zbog toga je potrebno da vitamin C postigne brojčanu nadmoć u odnosu na slobodne radikale. Pročitaj još jednom komentare \"Mrav3\" , i \"Mrav4\". Pokušaj toga da se pridržavaš ako imaš finansijskih mogućnosti. Ali velike količine sirovih ljutih lukovica su najbolje, jer su dostupne širokim narodnim masama.
Prisjetimo se triju fundamentalnih osobina svih virusa: (1) intracelularni parazitizam (mogu živjeti samo unutar druge ćelije). (2) sićušnost (mogu ultrafiltrirati i kroz najsitnije filtere). (3) specifičnost (napadaju samo neke biološke vrste ili organe). Zbog ovih osobina virusi proizvode povećane količine slobodnih radikala. Vitamin C ne može uništiti viruse, ali može u velikoj mjeri smanjiti štetu tako što će uništiti slobodne radikale. Na taj nači imunološki sistem će imati više manevarskog prostora za napad na viruse.
Mravak ti si negdje nešto pročitao i melješ ko i svi oni koji su se nakačili na utopijsku opsesiju zapadne civilizacije o vječitoj mladosti bez boli i bolesti naravno uz \"zdrav\" život i šaku dodatnih čistih vitamina, minerala soka agave korijena ginsenga etc ... Ja ti preporučujem a kreneš od osnova hemije ... ako su slobodni radikali oksidirani a vitaminC ih kao redukuje , šta se onda dešava sa C vitaminom ???
REZIMERIJ ZA \"MRAVISSIMA\": ... zamisli da su slobodni radikali serijske ubice zdravih tkiva. ... vitamin C ti je u toj priči policajac koji efikasno hvata i lišava sa slobode serijske ubice.
Da \"Mravissimo\" apsolutno si u pravu da je pogrešno direktno obarati visoku temperaturu, osim u slučajevima pretjerano visoke. Ali nisi u pravu zbog vitamina C, pa treba da naučiš kako on djeluje: Naime, u organizmu postoje lutajući nevezani i nestabilni molekuli koji se zovu slobodni radikali. Slobodni radikali lako stupaju u hemijske reakcije sa svojom okolinom, te na taj način ubrzavaju propadanje i starenje zdravih tkiva, što u konačnoj računici može dovesti i do kancerogenih oboljenja. Vitamin C je supstanca koja čisti organizam od slobodnih radikala.
JOŠ JEDNA LEKCIJA ELEKTRONSKIM SNOBOVIMA: Poznavao sam uspješnog liječnika koji je pored svoje mehaničke pisaće mašine držao olovke i bunt papira, a tu je bila i čitava kutija novih voštanih bijelih svijeća i upaljač. To mu je bila strateška rezerva za slučaj nestanka struje. A na susjednom stolu su mu bili računar sa wordom i printer (električna oprema). On je mogao bez problema da nastavi da radi ako nestane struje. Tada je umjesto glavne, koristio rezervnu opremu.
Povišena temperatura je znak borbe organizma tj evolucijska tekovina današnjeg čovjeka da se povišenom temeraturom riješi vanjskih napasnika , što bi se reklo da se \"samosteriliše\" Nije je potrebno obarati po svaku cijenu a oni koji dobro podnose 38 ili više treba da puste organizmu da odradi ono što je evolucijom stekao kao efiksano odbrambeno oružje...bez nepotrebne upotrebe paracetamola i ostalih antipiretika