Komentari (128)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Kao krajišnik mogu reći da se ovo sve dešavalo zbog zaborava. Dok su se stanovnici Sane, Ključa i Prijedora pouzdavali u komšije i kumove Srbe, buzimljani, cazimljani i bišćani su se naoružavali i spremali jer su znali šta ih čeka. Nikad se ne smije zaboraviti, jednom neprijatelji zauvijek neprijatelji.
@jekpot Zabijali ste vi ku2ac sami sebi u 4mar! Bošjaci su sa vama drugovali i kumovali, a vi se spremali da ih pokoljete! Od djetinjstva ste učili djecu da treba ubijati muslimana!
@Dr.Baltazar Kao narod, Bošnjaci su zaboravni, svaki put je nama prvi. Nadam se da se više neće dešavati to.
PRIKAŽI ODGOVORE (6)
Sise jajre četnici su tzv pi4kasti heroji jer imaju hrabrosti napadati samo kad ih je više i kad su u pitanju nemoćni, djeca i starci.
Srbi nemojte da vas predstavljaju zločinci poput Smradovana Čmaradžića, njegov zadatak je da vas odvede u pakao! Dičite se ljudima poput Nikole Tesle, Milutina Milankovića, Mihajlo Pupina, Đokovića...
Pixy i to boli. Kako pored svega toga neko moze negirati te zlocine. Nikada mi na pamet nije palo da optuzujem sav srpski narod. To bi bilo suludo i nepravedno. Zar ne? A sa druge strane kada vidis velike plakate Karadzica i Seselja koji se velicaju kao srpski heroji sta covjek da pomisli? Sta da mislim kada je Dodo dao ime univerzitetu na Palama Radovan Karadzic? Odgovori mi molim te.
Ko je postavio bilbord? Ko je dao ime studentskom domu? Šta se tu pitaju obični ljudi? Dodik je sa svojom ekipom prezadužio RS i uništio ekonomiju. Da ne bi odgovarali pred sudovima za afere uradiće ovakve i gore stvari. Bojim se da su spremni platiti i za gore stvari, kako bi izazvali probleme te vrste. Samo da skrenu pažnju sa njihovih afera.
@Pixy najteze je kada se komentarise da je zlocina bilo na svim stranama. Niko to ne spori, ali mi nije jasno da srbi ne mogu pogledati istini u oci. Oni su drzali masovne logore, oni su ubijali nevine bacajuci ih u zajednicke grobnice da bi ponovo otkopavali i raznosili na druge lokacije, oni su zapalili nevinu djecu i zene u kuci u Visegradu, jos uvijek se otkopavaju zrtve bosnjaka i hrvata..Ne vidim srpske Potocare sa preko 8 hiljada nevino ubijenih u roku par dana..A srbi to negiraju.
Je li ti trebaju srpski Potočari? Čim pređeš granicu kod Dubice ima spomenik u Jasenovcu, više stotina hiljada Srba ubijenih. U Bratuncu i okolini oko 3.500 ubijenih od Orićevih. Pogledaj broj Srba, na primjer u Bihaću, od 1900. Pa 1930. 1960. i sad.
@Pixy a otkud tih 3500 ja sam jucer tu brojku vidio prvi put ovdje medju komentarima
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Sve kad sabereš nije ni pola koliko je Srba i Hrvata protjerano iz Sarajeva. A još da dodamo Zenicu, Tuzlu, Mostar...
Kakve veze ima "protjerivanje" od suludog masakriranja nevinih. Treba biti hrabar i imati obraza pa priznati sta su srpske snage radile nesrbima. Ako slijepo negirate istinu, onda se svrstavate medju one ubice, nema razlike....
idi psihijatru, lijeci se.
PRIKAŽI ODGOVORE (8)
Sledeća kazna za šumnjake ( koja sledi ) ; neka vam deca idu u vrtiće koji se zovu .... neka završavaju škole koje se zovu ... neka idu u studentske domove ( koje će te vi plačati ) , a koji se zovu... neka završe fakultete koji se zovu..... Neka onda ( probaju) nači posao u firmama ( širom sveta ) , koje se zovu.... Eeeeee Mile ( heroju naš) , svaka ti čast, dobro ćeš ih srediti ( mislim na šumnjake ) ...
džabe ložite narod, neće biti kvalifikacija za genocid izvan srebrenice. politički sud donosi politički motivisane i tačno odmjerene presude. u ovom slučaju biće potvrđene ranije presude za genocid u srebrenici i (vjerovatno) udruženi zločinački poduhvat. kazna, naravno, doživotna robija. ali šire od srebrenice, što se kvalifikacija za genocid tiče, neće se ići. zapad nema namjeru da ukida rs, pa je neće politički i kolektivno opterećivati.
Zna li neko ko je bio na vlasti u prijedoru, kljucu i sanskom mostu 1992 godine? Ciji su glasovi izabrali vlast koja je ovo uradila svom narodu?
na kraju krajeva velikim gubitcima,zrtvom i zalaganjem republika srpska se uspjela odbraniti od islamskog terora i agresije....slava poginulim srbskim borcima...a ranjenim sretne rane
@Muha997 ...alija potpisao
@Dr.Baltazar ...u sloveniji se nije nista branila....ali u hrvatskoj se branila od vatikansko ustaske horde divljaka.....
PRIKAŽI ODGOVORE (3)