Komentari (4)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Evo sta kaze clan 16. Ustava FBiH, a kako Predsjednik nije raspustio Parlament znaci da je direktno prekrsio Ustav FBiH i da za to treba da odgovara ... Clan 16. (1) Kada Predsjednik Federacije utvrdi da domovi nisu u mogucnosti donijeti potrebne zakone, on moze, uz suglasnost s Potpredsjednikom federacije, raspustiti jedan ili oba doma, s tim da nijedan dom ne moze biti raspusten u periodu od godinu dana od njegovog prvog sazivanja. (2) Predsjednik Federacije raspusta oba doma kad oni ne uspiju donijeti budzet Federacije prije pocetka budzetske godine.
Zar Predsjednik FBiH po Ustavu danas nije trebao raspustiti oba doma Pralamenta jer budzet nije usvojen ?????? Pa ako se ne postuje Ustav FBiH onda neka se proglasi opste bezakonje pa neka svako radi sta god zeli.
U pravu si. Federalna vlada plaća SDP-u pravnom sljedbeniku nekadašnjih naroda tj. Saveza komunista BIH.unajmljeni prostor. Ma bagatela.
Ljudi, Federalni parlament nije u ovoj zgradi. Mješate nivoe vlasti!