"Zemlja u obliku srca"
0

Prezentacija turističke ponude BiH u Holandiji

Sarajevo-x.com
Sa ciljem predstavljanja poznatih, ali i otkrivanja novih turističkih vrijednosti naše zemlje holandskoj javnosti, te najvećim holandskim turističkim agencijama, Ambasada Bosne i Hercegovine u Hagu organizovat će krajem marta prezentaciju turističke ponude Bosne i Hercegovine.

Prezentacija pod nazivom "Zemlja u obliku srca" zakazana je za 24. mart 2011. godine, u Ambasadi Bosne i Hercegovine u Hagu. U okviru prezentacije turističke ponude naše zemlje, predstavnicima holandskih medija, ali i nekim od najvećih turističkih operatera predstaviće se holandsko-bosanskohercegovačke turističke agencije "Behar Travel" i "Herzegovina Lodges".

Pored pomenutih agencija, posjetiocima će biti prezentovan i projekt eko turizma u području rijeke Plive, te prvi mobilni turistički vodič Bosne i Hercegovine "BH Navigator" bh. agencije za komunikaciju Mark IN.

Prema ocjenama holandskog kraljevskog touring kluba ANWB u protekloj godini od ukupno 16 miliona građana, čak 11,5 miliona je putovalo na godišnji odmor, a od toga 8,5 miliona u inostranstvo. Prema njihovim procjenama u toku 2010. godine u Hrvatskoj je boravilo čak 26,5 % više holandskih građana nego u 2009. godini. S obzirom na navedene podatke potencijalna šansa za BH turizam više je nego evidentna.

"Želja nam je da ovim putem holandskoj javnosti predstavimo barem djelić prirodnih ljepota naše zemlje, te ujedno skrenemo pažnju na potrebu njihovog očuvanja. S obzirom da su građani Holandije tradicionalno veliki putnici, smatramo da bi upravo Holandija trebala biti jedna od prioritetnih zemalja za promociju turističke ponude BiH. Mi želimo uraditi ono što je unutar naših mogućnosti, te iskoristiti naše dobre odnose koje smo izgradili u smjeru produktivnih projekata", rekla je ambasadorica Bosne i Hercegovine u Holandiji Miranda Sidran Kamišalić.