Komentari (17)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Laka vam zemlja profesore. Bili ste među najboljim profesorima na fakultetu i hvala Vam za sve!
Lijepo je to kad student, sutra kad završi fax, ima lijepo i pozitivno mišljenje o nekom profesoru.
Lahka vam zemlja profesore. Ostali ste mi u lijepom sjećanju i bila je čast biti vaš student.
Poštovani prof. Radeljković, divan čovjek, veliki stručnjak i pedagog, od njega se moglo samo naučiti o vrlinama i istinskim vrijednostima koje proističu iz književnosti, umjetnosti i života. Akademska zajednica je izgubila jednog vrijednog člana, a generacije studenata i njegove kolege će se uvijek sjećati njegovih savjeta, vedrog duha i humanosti. Iskrena sućut porodici Radeljković.
Šta dodati ovim stručnim, kolegijalnim i ljudskim pohvalama Filozofskog fakullteta Univerziteta Sarajevo? Sve je rečeno s dužnim pijtetom..... bilo je čast družiti se sa samozatajnim prof. Radeljkovićem. Za ovakve, ako ne postoji raj, trebalo bi ga izmisliti...
....... pijetetom....
Kako je lijepo procitati komentare o jednom covjeku koji je ocito naucio ljude mnogo toga. Porodica treba biti ponosna, rahmet mu dusi, a porodici sabur.
Veliki čovjek od kojeg se moglo mnogo naučiti i iz konkretne materije i iz života i o ljudskosti. Obratite pažnju na datume napredovanja 1969., asistent, 1975. doktorat/docent, 1981. vanredni, 1988. redovni profesor. Vidite li puta do uspjeha i nadgradnje da se postane ovakav čovjek. Danas slinavci nemaju ni 30 godina a već nekakve doktorate i docenture namakli, a konkretnog znanja i mišljenja ni za lijeka.
Dobri moj profesor, neka mu je laka zemlja! Ovakav kao na ovoj gore slici je bio i prije 45 godina kad mi je bio profesor a još se sjećam kako smo ga ponekad gurali oko fakulteta da upali Peglicu. RIP profesore!
Zbogom ljudino. Bila je čast poznavati Vas i biti Vaš student u doba tek poslijeratnog svakojakog siromaštva. Ostali ste čvrsti bedem kvalitete i putokaz ka lijepim vrijednostima u kojima je moja generacija odgajana prije doba sveopšte degradacije svih naših društava. Hvala Vam!
''biran je 1969. za asistenta, 1975. za docenta, 1981. za vanrednog i 1988. za redovnog profesora... Sa referatima je sudjelovao na brojnim naučnim i stručnim skupovima u bivšoj Jugoslaviji, te u Engleskoj, Italiji, Norveškoj, Njemačkoj, Španjolskoj i SAD-u.
.Nakon penzionisanja, 2013. godine dodijeljena mu je titula professor emeritus Univerziteta u Sarajevu'' Pola svijeta pokojnog profesora znalo, a nasi zelembaci-klasika...kada je otisao u peMziju fol dali titulu, koju je gospodin Radeljkovic zaradio za citav UNIVERZITET! :((( Saucesce porodici i neka ti je laka zemlja posteni COVJECE.
Gigant!