BiH
884

Preminuo hrabri dječak Mersad Kurtalić

Piše: J. H.
Mersad je specijalnim avionom prebačen u Đenovu (Foto: Klix.ba)
Mersad je specijalnim avionom prebačen u Đenovu (Foto: Klix.ba)
Mersad Kurtalić, hrabri dječak koji je teško povrijeđen u Zavidovićima nakon što je pomagao komšijama tokom poplava, preminuo je danas u klinici u Đenovi.

Kako nam je potvrdio rođak porodice Kurtalić, Mersad je preminuo jutro u 4:20 sati. Bolove, jednostavno, nije mogao izdržati.

Mersad se zadobio teške povrede pomažući komšijama tokom poplava koje su pogodile našu domovinu. Nezvanično, ušao je u garažu u kojoj se nalazio agregat. Htio ga je iznijeti i komšijama pomoći da dobiju struju. Prilikom paljenja upaljača u objektu gdje se nalazio agregat, eksplodirale su kante s benzinom i dječak je zadobio teške opekotine.

Nažalost, opečen je i njegov respiratorni sistem, uslijed čega nije u mogućnosti samostalno disati, te je priključen na aparate.

Nakon toga je hitno prebačen na Kliniku za urgentnu medicinu u Sarajevu odakle je specijalnim avionom prebačen na kliniku u Đenovi.

Mersad je bio uzoran i poštovan dječak, nosilac majstorskog pojasa u karateu, takmičar koji iza sebe ima mnogo osvojenih turnira i medalja, a naredni vikend je trebao da nastupi na još jednom turniru.