BiH
0

Premijer Silajdžić se susreo sa teniserima Ivaniševićem i Ljubičićem

FENA
Premijer Kantona Sarajevo Samir Silajdžić susreo se danas u Domu mladih Skenderija sa dvojicom najboljih hrvatskih tenisera svih vremena Goranom Ivaniševićem i Ivanom Ljubičićem, koji su doputovali u Sarajevo kako bi večeras u sarajevskoj Zetri odigrali egzibicioni meč.

Silajdžić je zahvalio dvojici tenisera što su odlučili učestvovati u ovom meču humanitarnog karaktera, čiji je prihod namijenjen za liječenje djece oboljele od raka.

-Zahvalni smo što učestvujete u ovom humanitarnom meču, te što doprinosite razvoju tenisa u Kantonu Sarajevo i BiH, kazao je tokom prijema kantonalni premijer Silajdžić, koji je dvojicu tenisera primio zajedno sa ministrima kulture i sporta, zdravstva, te boračkih pitanja.

Ministar kulture i sporta KS Emir Hadžihafizbegović ustvrdio je kako će večeras biti odigrani historijski meč, jer bi mnogi veći gradovi od Sarajeva poželjeli vidjeti jednog pobjednika Wimbledona (Ivanišević), te petog igrača svijeta (Ljubičić).

Dvojica najboljih hrvatskih tenisera izrazili su zadovoljstvo što učestvuju o ovom značajnom događaju i na taj način pomažu bolesnoj djeci. Ivan Ljubičić je ovom prilikom iskazao i želju "da se ljudi takmiče ko će dati više u humanitarne svrhe, a ne ko ima bolje auto".

-Djeci je zdravlje najvažnije, jer bez zdravlja nema sreće, kazao je peti igrač svijeta Ljubičić.

Predstavnici kantonalne vlade uručili su Ivaniševiću i Ljubičiću prigodne poklone, uz želju da se saradnja i ovakve akcije nastave i u budućnosti.

Dvojica tenisera danas su položila vijence i na spomen-obilježje na Markalama, gdje su odali počast žrtvama agresije na BiH.