Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
osnovno, srednje i visoko obrazovanje ne prati trendove trzista.. zavrsis srednju skolu ili fakultet i veze blage nemas sa stvarnim svijetom i radom.. al to je kad postavis za profesore ljude koji odgovaraju nacionalnom kljucu i stranackim strategijama (sto gluplji i poslusniji)
Ali zato sve znaš o pingvinima na Antartiku i nosorozima u Africi😄
u mene ciela generacia sto isli gim zavrsili kasnie elektro, saobrac. vanredno
gim naiveca prevara od sredni skola na balkanu
Evo ja sam junior developer i skoro pa nemoguće je naći posao pa i praksu donekle traže seniora a i štele su velike a plus što drže uži krug jer bi mnogo programera značilo pad plata, tako da samo se isplati bježati iz pišljive Bosne
Nazalost svi bi juniori koji je vec blizu mid levela i da ga onda obuce po njihovoj kulturi firme, a placa ni milja i po
Imam dojam da ove konferencije sluze samo za to da se prica, ono - ja nesto kazem, onda ti nesto kazes pa se trudimo da vidimo ko ce zvucat pametnije. Ove stvari su se trebale raditi prije 20 godina - uskladiti obrazovanje sa potrebama trzista rada. Sramota je uopce pricati o ovome kad su nam mladi otisli.
De Osmicu prekvalifikujte!
U Devetku😂