Danas zadnji dan akcije
0

Preko 1.200 građana dalo svoje ocjene rada Kantonalne vlade

Sarajevo-x.com
1. 2. i 3. jula od 14 do 18 sati Centar promociju civilnog društva realizira aktivističku akciju u Sarajevu "Javno ispitivanje zadovoljstva građana efektima rada Kantonalne vlade".

Do sada je preko 1.200 građana ocijenilo rad Kantonalne vlade. Prve preliminarne ocjene pokazaju da se u svim oblastima javnih politika moraju napraviti bitni pomaci ukoliko se kod građana želi stvoriti povjerenje u rad vlade i stvarni osjećaj boljeg života. Prema prvim procjenama najmanje 25% građana na upitniku tražilo da zaokruži nulu.

Ova ulična akcija se realizira u okviru programa Centra za promociju civilnog društva "Monitoring i analiza javnih politka u Kantonu Sarajevu" koji finasira Fond otvoreno društvo BiH, tokom kojeg je urađena i analiza javnih politika koja je pokazala da ni u jednoj od sedam za građane najbitnijih oblasti. Kvalitetne javne politike ili ne postoje ili se postojeće ne realiziraju.

Početak trećeg, završnog dana ove ulične akcije i izjave za medije će biti organizirane danas, četvrtak 3. jula 2008 godine u 14 sati ispred katedrale u Sarajevu.