BiH
4

FOTO / Preduzeće Park ukrasilo Sarajevo sa 30.000 sezonskih cvjetova

Klix.ba
Cvjetne gredice na zelenim površinama u Kantonu Sarajevo ukrašava novih 30.000 komada sezonskog jednogodišnjeg cvijeća, koje su radnici preduzeća Park tokom zime proizveli i uzgajali u rasadnicima u Nedžarićima i Sokolović Koloniji.
Prekrasne cvjetne dekoracije u parkovima i na zelenim površinama, prepune cvijeća raznih boja, rezultat su još jedne akcije sadnje i zamjene sezonskog cvijeća, koju realizira preduzeće Park.

Ukrašenim i uređenim cvjetnim gredicama mogu se pohvaliti i općine Centar, Novo Sarajevo, Novi Grad, kao i Ilidža, ali i Vogošća. Više od 8.000 komada sezonskog jednogodišnjeg cvijeća ukrašava osam prekrasnih cvjetnih gredica u banjskim parkovima na Ilidži uz fontanu u centralnom dijelu parka. Istim brojem cvjetova može se pohvaliti i vrlo neobična i kreativna cvjetna gredica "igra krugova" na površini u Malom parku prekoputa zgrade Predsjedništva BiH. Od jučer 7.000 novih cvjetova ukrašava i prostore uz staze za šetnju u Rekreaciono-zabavnog centra “Pionirska dolina“, što posjetiocima omogućava uživanje i potpuniji boravak u prirodnom ambijentu. Preostalo cvijeće je zasađeno u žardinjere i manje površine na raznim lokacijama u Sarajevu.

Novo sezonsko jednogodišnje cvijeće - kadifice, salvije, ageratum, begonije te dalije i dardanije iz vlastite rasadničke proizvodnje preduzeća Park, hortikulturno je "ruho" Sarajeva za nastupajuće ljetne i jesenje dane. U narednim danima planirana je i sadnja još 20.000 sadnica cvijeća, čime će Parkovo "cvjetno ruho" od oko 50.000 cvjetova biti i određeni doprinos uređenju Sarajeva tokom turističke sezone, raznih kulturnih festivala i manifestacija, kao i vjerskih blagdana, koji predstoje u narednim mjesecima.