Zbog subvencije
718

Predstavnik studenata u sarajevskom centru krivotvorio potvrdu o upisu na studij

M. N.
Foto: N. G./Klix.ba
Foto: N. G./Klix.ba
Fakultet političkih nauka u Sarajevu pokrenut će disciplinski postupak protiv predstavnika studenta smještenih u Studentski centar Sarajevo Kenana Velagića, jer je krivotvorio potvrdu o tome da je prvi put upisan u prvi semestar drugog ciklusa studija.

Velagić je ovu potvrdu priložio prilikom prijavljivanja za smještaj u Studentski centar Sarajevo, a kako ne bi izgubio subvenciju. Na originalnoj potvrdi koju je izdao Fakultet političkih nauka 2. oktobra 2019. godine navodi se kako se Velagić drugi put upisuje na prvu godinu drugog ciklusa studija na Odsjeku za sigurnosne i mirovne studije ovog fakulteta, odnosno da obnavlja godinu.

U potvrdi koju je on predao zajedno s ostalom dokumentacijom stoji da se upisuje prvi put.

Nakon što je zatražena provjera ovog dokumenta Fakultet političkih nauka u Sarajevu je utvrdio da je krivotvorena. O ovome je obaviješteno rukovodstvo za smještaj Studentskog centra Sarajevo krajem decembra.

Kako nam je rekao direktor Studentskog centra Sarajevo Tarik Curić, nakon što su zaprimili obavijest kontaktirali su nadležno ministarstvo u Unsko-sanskom kantonu koje je plaćalo subvenciju za ovog studenta te mu je subvencija ukinuta. On sada plaća punu cijenu smještaja.

Također, iz Studentskog centra Sarajevo navode kako ovo nije prvi slučaj da pojedini studenti krivotvore potvrde, ali da ih nadležni ove ustanove nakon što utvrde da je potvrda krivotvorena prijave kantonu i skinu sa spiska subvencija.