BiH
0

Predstavnički dom BiH danas o revizorskim izvještajima u agencijama

FENA
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Foto: Nedim Grabovica/Arhiv/Klix.ba
Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH (PSBiH) održat će u utorak sjednicu na kojoj će, između ostalog, razmatrati niz izvještaja Ureda za reviziju institucija o reviziji finansijskog poslovanja državnih agencija za 2011. godinu.

Riječ je o izvještajima Ureda za reviziju institucija o reviziji finansijskog poslovanja Agencije za osiguranje u BiH, Agencije za sigurnost hrane BiH, Agencije za državnu službu BiH, Agencije za poštanski saobraćaj BiH, Agencije za zaštitu ličnih podataka u BiH, Agencije za nadzor nad tržištem BiH te Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje BiH.

Bit će razmatrani i izvještaji Ureda za reviziju institucija, Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH, Agencije za policijsku podršku, Agencije za rad i zapošljavanje BiH, Agencije za statistiku BiH, Agencije za unapređenje stranih investicija u BiH, Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH te Agencije za forenzička ispitivanja i vještačenja.

Također, razmatrat će se i izvještaji Agencije za javne nabavke BiH, Agencije za školovanje i stručno usavršavanje kadrova BiH, Agencije za razvoj visokog obrazovanja i osiguranje kvaliteta BiH, Agencije za antidopinšku kontrolu BiH te Agencije za prevenciju korupcije i koordinaciju borbe protiv korupcije BiH.

Na dnevnom redu su i izvještaji Ureda za reviziju Arhiva BiH, Centra za uklanjanje mina u BiH, Centra za informiranje i priznavanje dokumenata iz oblasti visokog obrazovanja, Centralne harmonizacione jedinice MFTBiH, Centralne izborne komisije u BiH, Direkcije za evropske integracije BiH, Direkcije za civilno zrakoplovstvo BiH, Direkcije za ekonomsko planiranje BiH, Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, Državne regulatorne agencije za radijacijsku i nuklearnu sigurnost BiH, Državne agencije za istrage i zaštitu BiH, Fonda za povratak BiH, Generalnog sekretarijata Vijeća ministara BiH, Granične policije BiH, Suda BiH, Tužilaštva BiH, itd.

Na dnevnom redu je i Izvještaj o izvršenju Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period januar-juni 2012. ,kao i Izvještaj o izvršenoj reviziji učinka o temi: "Upravljanje voznim parkom u institucijama BiH".

Predstavnički dom će raspravljati i o Zahtjevu Vijeća ministara BiH za razmatranje Prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o finansiranju institucija BiH, po hitnom postupku, Prijedlogu zakona o izmjeni i dopunama Zakona o radu u institucijama BiH, Prijedlogu zakona o izmjeni i dopuni Zakona o plaćama i naknadama u institucijama BiH, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o osnivanju zavoda za izvršenje krivičnih sankcija, pritvora i drugih mjera BiH, Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sudskoj policiji BiH te Prijedlogu zakona o dopuni Zakona o poštama BiH.