Riješen problem
0

Predstavnici studenata Stomatološkog fakulteta i KCUS-a održali sastanak i postigli dogovor

N. V.
Predstavnici Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, Stomatološkog fakulteta i studenata Stomatološkog fakulteta su održali sastanak danas u vezi sa problemom izvođenja nastave profesora sa KCUS-a.
Konstatovano je da ne postoji sporazum o izvođenju nastave između UNSA i KCUS-a od 2017. godine.

Stomatološki fakultet sa klinikama UNSA je preuzeo na sebe da uredno evidentira izvođenje nastave od strane KCUS-a i podrži KCUS u zahtjevu za plaćanje izvršenog posla jer fakultet sukladno zakonu o visokom obrazovanju KS ne može zaključivati sporazum s nastavnim bazama, što je odgovornost visokoškolske ustanove, odnosno UNSA.

Nastava i ispitni rokovi biti će održani u skladu sa ranije oglašenim terminima čime se, kako kažu za Stomatološkog fakulteta, razriješio problem.

Dekan Stomatološkog fakulteta Muhamed Ajanović je izjavio:

"Kao Dekan sa svojim nastavnicima sam pristupio rješavanju ovog problema, vođen interesima studenata i onim sto stoji u zakonu, te podzakonskim aktima, oslobođen bilo kakvih emocija. Ne bih ulazio u neproduktivne rasprave ko je odgovoran za nastanak problema oko nastave koju izvodi KCUS, jer je to odgovornost nadležnih institucija, prevashodno inspekcije, ali bih konstatirao da je problem koji se je ticao Stomatološkog fakulteta razriješen".