Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Generalno su sindikalisti loši ljudi. Potkupljivi, poltroni i gledaju samo vlastito dupe. Nikakve koristi nema od ovakvog sindikata. Uzmite samo primjer papka Bajramovića. Za vrijeme svog neuspješnog mandata uspio je uhljebiti kompletnu familiju i dobro se opariti preko leđa radnika i propale radničke klase.
UPRAVO NA RTLU LEDENO DOBA 4 ZEMLJA SE TRESE !
i da ih biraju radnici, lokalna zajednica, poslodavci
Samo malo... 1. Statut imate. Ako nije DOSLOVNO ispoštovan, izborna skupština je nevažeća i ima posla za organe pravosuđa. 2. Ko su svi ovi likovi ? Doprinjeli u prethodnom mandatu poboljšanju socijalnog statusa radnika ? Ne bih rekao (kao ni velika većina radnika u BiH). Zašto u SSS BiH nema predstavnika akademske zajednice koji se, kao užom specijalnosti, bave radnim i socijalnim pravom ? 3. SSS BiH djeluje samo na području FBiH, te bi, smatram, trebao biti preimenovan u SSS FBiH.
jedan do dva mandata kao direktori osnovnih skola
Želiš da nađeš ženu za jednu noć? Posjete na = = > www.Hotmiss.top
Sindikalisti ne treba da budu u organima duže od 1-2 mandata a nikako na plaći u sindikatu osim ako si stručni/administrativni radnici. Bajramovića pamti još iz 1983 ili 1984 g. kao mladi metalski radnik sindikalista. Ot tada nije proveo 5 mnuta u procesu rada(proizvodnje ).
Tačno. Samo dva mandata, i to ne sukcesivno, nego u određenim vremenskim intervalima, i gotovo. Više nema mogućnosti reizbora.
Sivro i Šatorovic su tetici SSS BiH djl Je li to sukob interesa
Koji dio BiH predstavlja ovaj sindikat? RS sigurno ne, hrvatske kantone ne. Od onog sto ostane koliko i koje granske sindikate predstavlja? Kako ovo moze biti SSS BiH
Tu i jeste problem na koji sam u prethodnom komentaru ukazao. Djeluju samo na području FBiH, a ne predstavljaju sve granske sindikate.
Svugdje u Svijetu sindikate drži organizovani kriminal, pa zašto bi kod nas to bilo drugačije....
ne pratim detaljno al Bajramovic po svojim istupima, (ne)elokventnosti i argumentima koje iznosi ne zasluzuje poziciju na kojoj sjedi.
u sindikatima većina samo gleda svoju korist, čas pojedincima
Psi laju, karavane prolaze...
Sramota i farsa nije samo izbor Satorovica. Ovaj lik je samo posljedica korumpiranog sindikata. Prava farsa i sramota sindikata je vase djelovanje na stetu vasih clanova.
satorovica je postavio sviro (tetic)
Pročitajte ugovor o radu federacije bih. Ovaj sindikat nas je prodao za marku. Svaki novi sporazum sa vladom i poslodavcima ide na štetu radnika. Kakav sindikat. Ništa nije učinio da zaštiti obespravljene radnike. Zato me boli K.... za te izbore.
zivjela njemacka i Angela merkel.Akobogda za par godina da odseli jos desetine hiljada ljudi iz ove tame.
Svakako taj savez nista ne radi, ugl od radnika je napravio robove svojom borbom.