BiH
0

Predstavljen humanitarni projekt "Kutak za muzički trenutak"

Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Humanitarni projekt "Kutak za muzički trenutak", koji zajednički realizuju kompanije Henkel i Konzum, predstavljen je na konferenciji za novinare održanoj u Super Konzumu Korea u Sarajevu. Cilj ovog projekta je opremanje 30 javnih vrtića muzičkim kutkom odnosno kompletom muzičkih instrumenata.

Projekt je koncipiran kao takmičenje u kojem mogu učestvovati svi javni vrtići u Bosni i Hercegovini, tako što će kandidovati prijedlog teksta pjesme koji su osmislila djeca iz vrtića uz pomoć odgajatelja. Žiri će odabrati 30 najboljih pjesama, a vrtići iz kojih dolaze pjesme će biti nagrađeni muzičkim kutkom. Najbolju pjesmu, od odabranih 30, prema odluci žirija, će komponovati i otpjevati naš poznati pjevački duo Laka i Lela (Elvir Laković Laka i Mirela Laković), zajedno sa djecom iz pobjedničkog vrtića. Pjesma će biti predstavljena na završnoj svečanosti projekta početkom 2014. godine. Svi nagrađeni vrtići će također dobiti prigodne diplome, te CD sa pobjedničkom pjesmom.

”Henkel BH je društveno odgovorna kompanija, stoga koristimo svaku priliku da pomognemo društvu u kojem poslujemo. Novi projekt koji radimo u saradnji sa kompanijom Konzum usmjeren je na najmlađe stanovnike ove zemlje. Sigurni smo da ćemo na ovaj način boravak djece u vrtićima učiniti ugodnijim i kvalitetnijim", rekao je Ermin Šabanović, voditelj ključnih kupaca pri kompaniji Henkel BH.

Adnan Šteta, izvršni direktor Konzuma, je kazao kako Konzum kontinuirano podržava i pokreće humanitarne projekte, a posebno projekte usmjerene ka djeci.

"Tu praksu slijedit ćemo i u budućnosti, jer smatramo da su djeca najveća vrijednost društva. Drago mi je da ćemo ovim projektom potaknuti dječiju kreativnost, upotpuniti edukativno-zabavni sadržaj u vrtićima, te pomoći odgajateljima u radu s djecom. Želimo da kroz učenje i igru stvorimo divne zajedničke trenutke, koji će mališanima trajno ostati u lijepom sjećanju", rekao je Šteta.

Elvir Laković Laka nije krio oduševljenje učešćem u projektu.

"Meni je pripala čast da budem dio ovog zaista važnog humanitarnog projekata. Kao muzički radnik, posebno cijenim projekte koji uključuju opremanje obrazovnih institucija muzičkim instrumentima, tako da sam rado prihvatio poziv da budem dio ove lijepe priče", kazao je popularni muzičar.