BiH
1

Predsjedništvo SDA smijenilo Alispahića i Mujezinovića sa čela Grupe za sigurnosnu politiku

Piše: F. V.
Bakir Alispahić
Bakir Alispahić
Predsjedništvo Stranke demokratske akcije (SDA) na današnjoj sjednici u Sarajevu smijenilo je aktuelni saziv Grupe za sigurnosnu politiku u Odboru za odbranu i sigurnosnu politiku SDA, saznaje Klix.ba.

Na čelu Grupe je bio bivši ministar unutrašnjih poslova BiH i direktor Agencije za istrage i dokumentaciju (AID) Bakir Alispahić, dok je njegov zamjenik bio Enver Mujezinović.

U Grupi su još bili Mladen Milosavljević, mr. Sadik Ahmetović, Mujo Hadžiomerović, Rahmija Hodžić, Muhamed Ibrahimović, Sakib Selmanović, Almir Idrizović, Refik Ožegović, mr. Velid Šabić, dr. Nedžad Korajlić i Alija Fitizović.

Sa radom nastavlja Grupa za odbranu SDA na čijem čelu su Hajrudin Grabovica i Fikret Muslimović.

Informaciju o raspuštanju aktuelnog saziva Grupe za sigurnosnu politiku SDA potvrdio je za Klix.ba potpredsjednik SDA Safet Softić.

Softić je rekao da je to učinjeno na inicijativu jednog od potpredsjednika, tačnije Asima Sarajlića, koji je svoj zahtjev obrazložio činjenicom da se Grupa nije sastala u posljednjih mjesec dana, kada su se desili i masovni protesti koji su kulminirali nasiljem i paljenjem zgrade Predsjedništva BiH, te da je jedan broj ljudi ranije podnio ostavke u Grupi za sigurnosnu politiku.

No, Grupa će nastaviti s radom. Zaključeno je da se za narednu sjednicu Predsjedništva SDA predlože imena novih članova Grupe, a u tom tijelu će u budućnosti biti manji broj ljudi.

Softić je za Klix.ba potvrdio da Alispahić ostaje član Kadrovske komisije SDA, te da se to pitanje nije problematiziralo na sjednici Predsjedništva BiH.

SDA