Danas sjednica
0

Predsjedništvo BiH o učešću OS BiH u mirovnoj operaciji u Kongu

FENA
Predsjedništvo BiH (Foto: Arhiv)
Predsjedništvo BiH (Foto: Arhiv)
Predsjedništvo Bosne i Hercegovine će u ponedjeljak na sjednici u Sarajevu razmatrati posjetu predsjedavajućeg Predsjedništva BiH institucijama Evropske unije 21. marta.

Na dnevnom redu će se naći i deseti UNESCO-ov samit šefova država zemalja jugoistočne Evrope u Bosni i Hercegovini, posjeta predsjedavajućeg Predsjedništva BiH NAC-u u Bruxellessu 10. aprila, kao i Prijedlog odluke o učešću kontingenta Oružanih snaga Bosne i Hercegovine u mirovnoj operaciji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo.

Članovi Predsjedništva BiH će, između ostalog, razmatrati informaciju o organizovanju vježbe SHARED RESILIENCE12 (Zajednički otpor 2012), sporazum između Vijeća ministara Bosne i Hercegovine i Vlade Kraljevine Švedske o policijskoj saradnji, memorandum o razumijevanju između Instituta za intelektualno vlasništvo Bosne i Hercegovine i Svjetske organizacije za intelektualno vlasništvo za razvoj tehničke infrastrukture instituta te prijedlog odluke o ratifikaciji Sporazuma o uzajamnoj zaštiti tajnih podataka između Bosne i Hercegovine i Crne Gore, saopćila je Služba za odnose s javbošću Predsjedništva BiH.