Ekskurzija
94

Poznati muzičari se priključili akciji učenika medicinske škole u Sarajevu

Klix.ba
Učenici Srednje medicinske škole Bjelave u Sarajevu počeli su radne aktivnosti u okviru akcije "Ekskurzija 2017" koju su organizovali kako bi pomogli svojim vršnjacima koji nisu u finansijskoj mogućnosti da plate odlazak na ekskurziju. Njihovu akciju podržali su i poznati muzičari iz BiH i regije.

Kako je za Klix.ba rekao učenik ove škole Dženan Hodžić, sedam učenika je proteklog vikenda radilo u bh. firmi Klas, a uskoro bi trebalo da rade i na poslovima za općine Stari Grad i Centar Sarajevo.

"Trenutno radimo na posljednjim pripremama za koncert koji će biti održan u Domu mladih. Dobili smo i podršku naših kolega iz drugih srednjih škola te popularnih muzičara (Eldin Huseinbegović, Amar Jašarspahić Gile, Slađa Allegro, Lapsus band)", rekao je Hodžić.

Podršku su dobili i iz regije (Lexington), a momci iz hrvatske grupe Connect su snimili i kratki video u kojem pozivaju sve na koncert Almir M & Tribun banda u subotu, 25. marta.

Učenici Srednje medicinske škole na Bjelavama u Sarajevu objavili su apel 9. februara, u kojem su naveli kako su spremni na razne aktivnosti kao što su čišćenje parkova, privatnih dvorišta, pranje suđa u restoranima, dijeljenje anketnih listića, reklamiranje određenih proizvoda, animacija djece u domovima, bolnicama i na privatnim rođendanima i svaki drugi posao koji im može omogućiti sredstva kojima će platiti svojim drugarima odlazak na ekskurziju.