SDU
0

Poziv građanima da ne nasjedaju na predizborne manipulacije

FENA
Kantonalna organizacija SDUBiH Sarajevo je, povodom slučaja građanina općine Novi Grad koji je htio sebi oduzeti život zbog sporosti administracije načelnika Damira Hadžića, pozvala građane Kantona Sarajevo da ne nasjedaju na predizborne manipulacije i predstave za široke narodne mase koju, kako navodi ova stranka, izvodi nosilac liste SDP-a za Parlament Federacije BiH Damir Hadžić.

"Njegovo 'veranje' na krov i uvjeravanje ozlojeđenog Imamovića da ne učini sebi ništa nažao predstavlja vrhunac političke manipulacije i licemjerstva neviđenih razmjera jer se Imamović na krov popeo upravo zbog nerada općinske administracije načelnika Hadžića", tvrdi u saopćenju SDUBiH Sarajevo.

Dodaje da ova "javna predstava" treba da posluži kao alibi načelniku Hadžiću za, kako navodi SDU, teške optužbe za iznuđivanje i pokušaj reketiranja "ASA Holdinga“ koje su predmet istrage Tužilaštva BiH.

"Međutim, nikakve kaskaderske vratolomije neće moći sprati ljagu kako sa načelnika Općine Novi Grad tako i s lidera njegove stranke SDP-a BiH za uzurpaciju povjerenja koje su građani ukazali SDP-ovoj socijaldemokratiji na proteklim lokalnim izborima u općini Novi Grad", navodi se u saopćenju KO SDUBiH Sarajevo.