Komentari (18)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
I što kažu na sve inžinjeri rudarstva, doktori i magistri..., osim Božja volja..., što su poduzeli ti vajni stručnjaci diplomanti u pedesetim...
_""Opasno je to inače. Jama je to. Prvo Raspotočje, pa sada u Kaknju. Sigurnost je na lošem nivou", poručio je Džemal." Svakako da je opasan posao. Ali kada se godinama ne ulaže u modernizaciju i mehanizaciju, u sigurnost po svakom osnovu, još je opasnije. Rudari, Sretno!
_"U nesreći koja se dogodila tokom noći su poginuli Muhamed Sarač (rođen 1968. godine), Nermin Mušija (1977.), Mijo Stojičić (1976.) i Sejad Gađun (1971.), a povrijeđeni su Haris Mušija (rođen 1972.) i Džemal Ibrahimspahić (1980.). " Neka je vjećni rahmet njihovim dušama, a porodicama sabur. Žao mi je nastradalih i njihovih porodica koje su ostale bez oćva, muževa - hranioca. Džemalu želim brz oporavak.
Zašto?! Došao je još jedan od onih dana. Onih dana kada shvatiš, shvatiš kako je život okrutan i težak.. Sad ga imaš, a već sljedećeg trenutka te nema. Toliko ne cijenimo one koje imamo, ne shvatamo šta nam znače, dok ih ne izgubimo. Ne zahvaljujemo im se dovoljno, ne pokazujemo im koliko ih volimo. Tražimo od njih sve, oni nam omogućavaju sve, a ne shvatamo koliko truda, znoja i rizika podnesu zbog toga. Svakodnevno odlaze na posao, ulaze dolje, svjesni da možda više nikada neće izaći ,živi.. Slabo ko ih cijeni, te hrabre, poštene ljude, ogromnog srca. Kući ih čekaju najmiliji, najdraži, s brigama i molitvama. Sinoć ih nisu dočekali. Dok su spavali, njihovi očevi su prolazili kroz pakao, kroz strašnu javu, kroz strah, trepet i neizvjesnost. Njihove supruge i majke, njihove porodice su saznale nešto nepodnošljivo, nešto što neće nikada moći prihvatiti. Njihove porodice, rodbina, drugovi, poznanici ih nikada neće zaboraviti, nikada. Poginulo ih je 4, povrijeđeno ih je 2. Gospodaru moj, smiluj im se! Gospodaru moj, podari im Džennet! Gospodaru moj, podari njihovim porodicama snagu, sabur! Gospodaru moj, sačuvaj ljude koji tamo i dalje rade. Gospodaru, sačuvaj mog babu, jer i on je rudar. Allahu dž.š. smiluj nam se što ne shvatamo koliko se trude za nas. Ne ponovilo se.. 13.oktobar 2015. Dan žalosti u Kaknju!
javasluk kao i u svim firmama
Imao si sreće, nek te bog čuva i tebe i tvoje komorate
e moj dzemo dobro si pros'o hvl bogu....
zalosno