Komentari (35)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izdaja! IZDAJNICI !!! Za fotelju Zlaja hoće da proda ovaj narod i zemlju! Treba ga zaustaviti !
Nije dzaba ovakav redosljed dogadjanja: 1.JMBG 2.DVOJNO DRZAVLJANSTVO 3.I sad ovo za povratnike Nije nikako dobro za prave Bosance ali imamo na zalost prave ljigavce i prodane duse u svim sferama vlasti tako da se nam ne pise dobro! Poslanici,ako imate jos imalo postenja i ljudskosti nemojte glasati za ovaj Zakon!
Podržimo koaliciju "Prvi Mart", stanimo u zaštitu Bošnjaka i povratka izbjeglih (protjeranih) i raseljenih lica u bosanskohercegovački entitet RS, kao i uživanje svih prava proisteklih iz Ustava Bosne i Hercegovine, kao i međunarodnih sporazuma koji se nalaze u dodatku Ustava!
Kada je riječ o nelegalnom poništavanju ličnih karata na području Općine Srebrenica, bitno je napomenuti, da su genocidne institucije, bosanskohercegovačkog entiteta RS djelovale mimo svih procedura, te protivno Zakonima i Ustavu Bosne i Hercegovine, kao i međunarodnim sporazumima koj se nalaze u dodatku Ustava. Prije svega, povrijeđena su osnovna ljudska prava, koja proističu prije svega iz Dejtonskog mirovnog sporazuma, odnosno Anex-a 7, koji tretira prava izbjeglica i raseljenih lica. Također prekršena prava, koja proističu iz Zakona o ličnoj karti državljana BiH (“Službeni glasnik BiH” broj 32/01, 16/02, 32/07, 53/07 i 56/08), a u vezi Člana 1., Člana 3., Člana 4. i Člana 5. predmetnog Zakona. Dalje, povrijeđena su prava, koja garantuje Zakon o prebivalištu i boravištu državljana BiH (''Službeni glasnik BiH'', broj: 56/08), a u vezi Člana 1. i Člana 3., kao i Posebne odredbe Zakona, odnosno Član 16. i Član 17. predmetnog Zakona. Također su prekršena prava u smislu dokazivanja tačnosti podataka, kao u Članu 6. i Članu 14. Zakona o prebivalištu i boravištu državljana BiH (''Službeni glasnik BiH'', broj: 56/08) i Članu 6. Zakona o ličnoj karti državljana BiH (“Službeni glasnik BiH” broj 32/01, 16/02, 32/07, 53/07 i 56/08). Dosta je nepravde, vrijeme je za pravičnost!
Turcine, turcine, pa vi balije ste ovo sve trazili 92g, eto vam sada, zar vam nije jasno da nece niko sa vama.
PRIKAŽI ODGOVORE (18)
gospodo "povratnici" u rs...lijepo prodajte stanove i kuce po sarajevu,zenici i tuzli koje ste dobili na razne sumljive nacine,pa se vratite u mjesta svog ranijeg boravka u rs ....a posto su ta mjesta vjerovatno neka sela ili vukojebine sa tim parama ce te moci prilicno fino zivjeti i boriti se za vasa prava ...te vase suplje price su smijesne :)
vratili bi se ali srbi to nedozvoljavaju blokiraju na sve nacine ,evo od mog prijatelja dijete 18 godina navrsilo BiH drzavljanin otislo da izvadi licnu kartu u mjestu rodjenja njegovih roditelja Prijedoru u kojem njegovi roditelji imaju kucu i imanje ali je morao donijeti potvrdu da mu njegov otac vlasnik te kuce dozvoljava da se prijavi na tu adresu ,imali to i kod srba dali i oni moraju donijeti potvrdu da im roditelj dozvoljava da se prijavi na tu adresu.
pa sta ti glumis?...pa normalno da se moraju sve te potvrde izvaditi... sta mislis dodje u mup kaze "ja sam meho mehic,dajte mi licnu kartu" :) ti mora da imas petnest godina pa nikad nisi vadio licnu ;)....i jos nesto pa nemozes da imas dvije ,tri ili neznam koliko licnih,mozes da imas samo jednu....znaci odluci se za mjesto boravka.... i ako mislis da srbi imaju nesto protiv vracanja bosnjaka grdno grijesis
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=399745290136061&set=a.339192916191299.72881.338464309597493&type=1&theater Pogledajte i procitajte!!!