BiH
0

Povratak građana iz Potočara u sve dijelove FBiH protiče bez problema

Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Foto: Elmedin Mehić/Klix.ba
Povratak građana iz Potočara, sa obilježavanja 17. godišnjice genocida u Srebrenici, u sve dijelove Federacije Bosne i Hercegovine protiče bez problema.

Do 21 sat, organizovani prevoz autobusima u potpunosti je završen u Tuzlanskok kantonu (57 autobusa), Bosansko-podrinjskom (6 autobusa) i Posavskom kanton (4 autobusa). U ostale dijelove FBIH prevoz je u toku i protiče bez većih problema i zastoja, saopšteno je iz FUP-ovog Operativnog štaba akcije "Srebrenica 2012"

Stanje sigurnosti na području FBIH danas je bilo u potpunosti zadovoljavajuće. Službenici policije će i dalje nastaviti provoditi planirane aktivnosti sve do okončanja zavedene akcije.

Operativni štab akcije "Srebrenica 2012" godine koristi priliku da se zahvali svim građanima na doprinosu ukupnoj sigurnosti, svim medijskim radnicima na razumijevanju i saradnji, a angažovanim službenicima policijskih agencija želimo čestitati na profesionalnom radu, kojim su osigurali optimalne uslove sigurnosti kretanja i boravka građana na prostoru FBIH.